yandex
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde 200 Ton Elma Hasadı Yapıldı
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde 200 Ton Elma Hasadı Yapıldı


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen Elma Hasat Günü'nde 200 ton elma hasadı yapıldı. Uzmanların katılımıyla gerçekleştirilen panelde, elma yetiştiriciliğinin bölgesel kalkınmaya katkıları ve güncel teknikler tartışıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde 200 Ton Elma Hasadı Yapıldı
Görsel Kaynağı :
İHA

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi tarafından organize edilen Elma Hasat Günü ve Elma Yetiştiriciliğinde Güncel Teknik Konular Paneli düzenlendi. Etkinliğe, Niğde Elma Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Atilla Kaplan ve Tarım ve Orman Bakanlığı Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Şerif Özongun katıldı.

Panelin ardından, üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte elma hasadına katıldı. Merkezde, yaklaşık bin dekar arazi üzerinde 200 ton elma hasadı gerçekleştirildi. Sebze ve meyve üretiminin yanı sıra hayvancılık için yonca ve silajlık mısır üretimi de yapılan bu merkez, bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlıyor.

3368AW313444_02.jpg

Elma Üretiminde Niğde’nin Önemi Vurgulandı

Niğde’nin Türkiye elma üretimindeki önemli konumuna dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanlığı Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Şerif Özongun, “Elma üretiminde Niğde, Isparta’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Bölgede iklim ve su sorunları gibi sınırlayıcı faktörler bulunsa da yetiştiricilik hızla yayılıyor” dedi.

Niğde Elma Yetiştiricileri Birliği Başkanı Atilla Kaplan ise Niğde’nin ağaç sayısında birinci, üretimde ise ikinci sırada olduğunu belirtti. Kaplan, “İhraç edilen elmaların çoğu Niğde’den gidiyor. İlimizde büyük ve modern bahçeler bulunuyor” ifadelerini kullandı.

15528AW313444_05.jpg

“Her Gün Bir Elma Yiyen, Doktoru Uzak Tutar”

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, tarımsal üretimle bölgeye sağladıkları katkılara değinerek, “Niğde’nin elması tüm Türkiye’ye yeter” dedi. “Her gün bir elma yiyen, doktoru evden uzak tutar” diyerek herkesi elma tüketmeye davet eden Uslu, üniversitenin tarım alanındaki çalışmalarının bölgesel sorunlara yönelik çözüm üretmeye devam edeceğini söyledi.

23298AW313444_06.jpg
23298AW313444_06.jpg image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget
Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans