Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Halaç Köyü’nde yazlık ve Kurban Bayramı için yufka ekmek yapımı başladı.
Görsel Kaynağı :
HABER MERKEZİ
Sibel Göktepe Filikçi’nin objektifine yansıyan bu anlar, geçmişin izlerini günümüze taşırken, köydeki geleneksel atmosferi de gözler önüne serdi.
Annelerimizin ellerinden çıkan, buram buram samimiyet ve emek kokan sıcak bazlama ve yufka ekmekler, köydeki kadınlar tarafından büyük bir özenle hazırlandı.
Yufka ekmek yapım süreci, yalnızca geçmişin bir geleneği değil, aynı zamanda köydeki kültürel bağları güçlendiren ve nesilden nesile aktarılan değerlerin bir yansıması oldu.
Muhabir : Aylin KİNNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)