Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği (NİGAMUD) Başkanı ve aynı zamanda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Mevlüt Ölmez, Niğde’nin yöresel ürünleriyle harmanladığı çikolata üretti.
Son zamanlarda gündemde olan Dubai Çikolatası’ndan esinlenen Ölmez, öğrencilerin de katkılarıyla başta Niğde elması olmak üzere Niğde’de yetişen ürünleri kullanarak yeni bir çikolata üretti.
Mevlüt Ölmez, ürettikleri çikolatanın maliyetinin Dubai Çikolatasına göre daha uygun olduğunu belirterek, bu çikolatanın kalorisinin de az olduğınu belirtti.
İSİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Çikolata içerisinde elma, ceviz, badem, kayısı gibi ürünlerin olduğunu vurgulayan Ölmez, "Malzemeler arasında en çok kullandığımız ürün kentin misket elması. Bu malzemeleri kullanmamızın nedeni yerel ürünlerimizin tadının daha baskın olması. Maliyeti de diğer çikolatalara göre düşük. Bu çikolatamız herkes tarafından uygulanabilir ve sürdürülebilir. Protein açısından yüksek, kalori açısından düşük bir çikolata. Henüz çikolatamıza bir isim vermedik ama isim ve tescil çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)