Orhanlı Kasabası’nın yöresel meşhur köy çöreğini küçük dokunuşlarla yeniden yoğurarak 600 gram ekmek yapan Şerife-Ali Bedel çifti, taş fırında pişirdikleri ekmekleri 15 liradan Niğde halkının beğenisine sunuyor.
Orhanlı Kasabası’nın yöresel meşhur köy çöreğini küçük dokunuşlarla yeniden yoğurarak 600 gram ekmek yapan Şerife-Ali Bedel çifti, taş fırında pişirdikleri ekmekleri 15 liradan Niğde halkının beğenisine sunuyor.
Niğde Merkez Keresteciler Sitesi’nde Orhanlı Kasabası’na ait yöresel bir lezzet olan köy çöreği, Bedel çiftinin elinde yeniden şekilleniyor. Köy meydanlarında bulunan ve halkın ortaklaşa kullandığı fırınlarda pişirilen bu çöreğin geçmişi eskiye dayanıyor. Sütle yoğurulup özenle hazırlanan köy çöreğini Niğde halkıyla buluşturan Bedel çifti, beş yıldır kendi fırınında ürettiği sütlü ekmekten geçimini sağlıyor.
KARI-KOCA DAYANIŞMASI
Eskiden kadınların hamurlarını yoğurup sıraya girerek pişirdikleri köy çöreği Şerife Bedel sayesinde Niğde’de aranan lezzet oldu. Orijinalinde patatesle yapılan bu ekmeği Şerife Bedel ve eşi Ali Osman Bedel kendilerine göre yorumlayıp harmanlayarak Niğde halkına sundu. İçerisinde süt, maya bulunan köy çöreğinin üzerine kızarmasını sağlamak için yoğurt süren Orhanlı’nın yöresel çöreğini işe dönüştüren Şerife Bedel, pişirme aşamasına gelindiğinde nöbeti eşi Ali Bedel’e devrediyor.
Taş fırında güzelce pişirilen nar gibi kızarmış ekmekler tezgâhları süslerken üç somuna denk gelen 600 gram ağırlığındaki ekmek 15 liradan satışa sunuluyor.
Muhabir : HAMZA TAVNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)