İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, süt üretiminde hijyen ve kalite standartlarının artırılmasına yönelik iki günlük eğitim programı düzenledi.
Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Özateş’in başkanlığında “Çiğ Sütte Sağım Hijyeni, Ürün Kalitesi ve Süt Hijyeni”, “Çiğ Süt Desteği ve Süt Piyasasının Düzenlenmesi Mevzuatı” ve “Yeni Destekleme Modeli, Sözleşmeli Üretim ve Süt Kalitesi” başlıklarını içeren eğitim programı başladı. Toplantılar İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Programa süt işleme tesisi temsilcileri, birlik ve kooperatif yöneticileri, süt toplayıcıları ile il ve ilçe müdürlüklerinde görevli BSKS sistem sorumluları ve veri giriş personeli katıldı.

Toplantılarda çiğ süt üretiminde hijyen ve kalite standartlarının yükseltilmesi, üreticilerin desteklerden etkin şekilde yararlanması ve sürdürülebilir üretimin sağlanması konuları ele alındı.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)