• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

KARMA EĞİTİM TARTIŞMAYA AÇILAMAZ


Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, “ Laik eğitimin direği olan karma eğitim tartışmaya açılamaz” dedi.

KARMA EĞİTİM TARTIŞMAYA AÇILAMAZ

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Yeşildağ, “ Laik eğitimin direği olan karma eğitim tartışmaya açılamaz” dedi. Ülkemizde Mayıs seçimlerinin ardından gerici politika ve söylemlerin arttığını dile getiren Yeşildağ, “ Bu durumun balkon konuşmasında dile getirilen ‘toplumun her kesimini kucaklama’ teriminin boş bir ifadeden ibaret olduğunu   ortaya koymuştur. Gerici kesimlerin, dernek maskesi takmış tarikatların hadsiz tepkilerini, ‘halkın talebi’ olarak lanse eden iktidar, festivalleri, üniversitelerin organizasyonları, sergileri yani topyekun sosyal ve kültürel yaşamı hedef almaktadır. Kuşkusuz bu gerici kuşatma, sorgulayan nesillerin yetiştirilmesinin tek aracı olan eğitim alanında daha da artmaktadır. Hatırlanacağı üzere; seçimlerin hemen arkasından Cumhur İttifakı’nda önce Hizbullah’ın uzantısı olan HÜDA-PAR karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılması gerektiğini söyleme cüretini göstermiştir. Hemen sonrasında ise ittifakın son dakika üyelerinden olan Yeniden Refah Patisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ‘Eğitim sistemi, ahiret öncelikli nesiller yetiştirecek. Allah korkusu olan nesiller yetiştirecek. Nefsi esaret yerine, nefis terbiyesini esas alan, materyalist değil, maneviyatçı nesiller yetiştirecek’ demiştir. Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de bu gerici yarışa katılmıştır. Tekin, AHaber’de sorulan ‘kız okullarının açılıp açılmayacağına’ dair sorulan bir çanak soruya, ‘Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin ilk söylediği şey ‘Erkeklerin olduğu yerde olmasını istemiyorum’ diyor. Biz o kızlarımızı eğitime dahil etmeliyiz. Karma eğitim esastır. Kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur’ cevabı vermiştir” dedi. 

YEŞİLDAĞ, SORULARI SIRALADI 

Bu tehlikeli cevabın beraberinde bazı soruları doğurduğunu belirten Yeşildağ, soruları şu şekilde sıraladı;  “Laik bir cumhuriyet olan Türkiye’de eğitim, yasaların altını çizdiği üzere karma biçimde verilir. Bunu içine sindiremeyen bir bakan, bu sistemi korumak ve uygulamak görevlerini nasıl yerine getirecektir? Kız çocuklarını okula göndermeyen aileler, bakan ile irtibata geçiyorsa, zorunlu eğitim diye bir kavramın olduğu bir ülkede bakanın görevi empati kurmak mıdır yoksa yasaların gereğini yapmak mıdır? ‘Halk böyle istiyor’ illüzyonunun sonu nerededir? Yarın öbür gün tarikatlar toplu ulaşımı da harem selamlık yapmak isterse ‘halkın talebi’ olarak mı karşılanacaktır? Mesela kadınların sokağa çıkma saatlerine kısıtlılık istense, Avrupa ülkelerinden bile daha önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilen bu Cumhuriyet’te kadınlar kısıtlanacak mıdır? Diyelim ki bu ‘kız okulları’ açıldı, buradan mezun olacak kızlarımız iş hayatında erkeklerle çalışmayacak mıdır yoksa plan çalışma yaşamını da harem selamlık hale getirmek midir? Cumhuriyet’in ve tüm kazanımlarının savunucusu olan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak yukarıda sorduğumuz bu sorulara biz cevap verelim: Hayır.

Bilinsin ki bu gerici ajandaya karşı dimdik duracak bir halk vardır. Büyük önder Atatürk sayesinde prangalarından kurtulan, tebaa olmaktan sıyrılıp millet olabilen bu toprağın insanları kendilerine verilen en kıymetli emanet olan Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacaktır” diye konuştu. 


 

Muhabir :
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans