yandex
Kış Aylarının Doğal Şifa Kaynağı: Ihlamur
  • DOLAR
    35,2839
    %-0,05
  • EURO
    36,6483
    %-0,04
  • G. Altın
    2.994,38
    %0,14
  • Ç. Altın
    4.821,21
    %0,00
  • BIST
    10.109
    0
  • BITCOIN
    101,735.14
    -0.2
  • ETHEREUM
    3,679.67
    -0.41
  • DOLAR
    35,2839
    %-0,05
  • EURO
    36,6483
    %-0,04
  • G. Altın
    2.994,38
    %0,14
  • Ç. Altın
    4.821,21
    %0,00
  • BIST
    10.109
    0
  • BITCOIN
    101,735.14
    -0.2
  • ETHEREUM
    3,679.67
    -0.41

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Kış Aylarının Doğal Şifa Kaynağı: Ihlamur


Kış aylarının vazgeçilmez bitki çaylarından biri olan ıhlamur, doğal bir şifa kaynağı olarak öne çıkıyor. Özellikle soğuk algınlığına iyi gelmesi ve bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle kış mevsiminde yoğun bir talep görüyor.

Kış Aylarının Doğal Şifa Kaynağı: Ihlamur
Görsel Kaynağı :
İHA

Antioksidan ve rahatlatıcı bileşenler içeren ıhlamur, sadece hastalıklara karşı koruma sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda stresi azaltarak günlük yaşamı daha kolay hale getiriyor. Kış mevsiminin etkilerini hissettirdiği bu günlerde, vatandaşlar doğal şifa kaynağı olan ıhlamura yöneliyor.

Ihlamurun Faydaları Nelerdir?

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç, ıhlamurun kış aylarında en çok tercih edilen bitkilerden biri olduğunu belirterek şu bilgileri paylaştı:

Soğuk Algınlığı ve Grip: Ihlamur, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara iyi gelir.

Her Yaş Grubuna Uygun: Çocuklar, yetişkinler ve yaşlılar için güvenli bir seçenektir.

Antioksidan Etki: Vücudu toksinlerden ve ağır kimyasallardan arındırır.

Stres Azaltıcı: Rahatlatıcı etkisi sayesinde stresle başa çıkmanıza yardımcı olur.

Ihlamur Çeşitleri ve Tüketim Önerileri

Ihlamur iki ana türe ayrılır:

Yaprak Ihlamur: Daha hafif bir içeriğe sahiptir.

Çiçek Ihlamur: Daha yoğun ekstraktlı yağlar içerir ve daha fazla fayda sağlar.

Ayşen Çebiç, ıhlamur tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları vurguladı:

Günlük Tüketim Miktarı: İdeal olarak günde 3 bardak ıhlamur içilmelidir. Fazlası su kaybına ve ishale yol açabilir.

Hamile ve Yeni Doğum Yapmış Kadınlar: Doktor kontrolünde tüketmeleri önerilir.

Bal ile Tüketim: İçimi tatlandırmak için şeker yerine bal tercih edilmelidir. Doğal bal, ıhlamurun faydalarını destekler.

Ihlamur Nasıl Demlenir?

Ihlamurun en etkili şekilde fayda sağlaması için doğru demleme yöntemleri büyük önem taşıyor:

Demleme Yöntemi: Kaynamış suya bir tutam ıhlamur ekleyip 10 dakika demlenmeye bırakın ve süzüp tüketin.

Kaynatma Yöntemi: 5 dakika kaynattığınız ıhlamuru sıcak ya da ılık şekilde için. Ancak aynı ıhlamuru tekrar tekrar kaynatmaktan kaçının.

Son Tavsiyeler

Ihlamuru sade içemeyenler için doğal bal önerilir. Bal, mide hassasiyetine ve şeker hastalarında insülin direncine de iyi gelir.

İçimi kolaylaştırmak için şeker yerine bal kullanılması, bitkinin etkisini maksimum seviyeye çıkarır.


Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans