• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

800 kitabı tarayıp 2 yeni “Atatürk Kitabı” yazdı


Dr. Gürbüz Turgay’ın 2 ciltlik “Neden Atatürk Hepimizin” adlı eseri çıktı

Dr. Gürbüz Turgay’ın 2 ciltlik “Neden Atatürk Hepimizin” adlı eseri çıktı

Niğdeli araştırmacı -yazar Dr. Gürbüz Turgay’ın “Neden Atatürk Hepimizin” isimli 2 ciltlik eseri raflardaki yerini aldı. Dr. Gürbüz Turgay, Neden Atatürk Hepimizin isimli kitaplarını yazabilmek için 800 kitap taradı…

İkinci Adım Yayınları’nca basımı yapılan dev eserde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa bilinmeyen tüm yönleri, belgeleriyle ve tanıkların daha önce duyulmamış ifadeleriyle gün yüzüne çıkarılıyor.

Niğde’de uzun yıllar sağlık sektöründe Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları uzmanı olarak hizmet veren, bir dönem hastane başhekimi olarak da görev yapan Dr. Gürbüz Turgay’ın “Neden Atatürk -1” ve “Neden Atatürk -2” isimli kitapları çıktı.

Niğdeli yazar Dr. Gürbüz Turgay, kitaplarını Niğde Anadolu Haber okurları ve takipçileri için yorumladı. 

Kitabı okuyanların, “Atatürk’ü çok iyi tanıyorum” diyenlerin, aslında büyük Önder’i hiç tanımadıklarına şahit olacaklarını belirten Dr. Gürbüz Turgay, dünyada eşine az rastlanan bir askeri deha olmanın yanında, örnek devlet adamı olan Atatürk’ün bir asır önceki öngörülerinin, günümüzde gerçekleşesine hayretle tanık olunacağını kaydetti. 

Kitapta ilk İslam Şurasını yapan ve şuraya başkanlık eden Gazi Mustafa Kemal’in, İslam dinine bakış açışının geniş ve farklı bir perspektiften görülebileceğine işaret eden Dr. Gürbüz Turgay, “Geçmişten günümüze Atatürk sanki bir grubun lideri, kahramanı gibi lanse edildi. Bende bunun doğru olmadığını ortaya koymak için ve Atatürk'e karşı olan tutkumdan dolayı kitap yazmaya karar verdim ve Atatürk hepimizin diyebileceğimiz çokça konuyu ele alarak sohbet tarzında bu iki ciltlik kitabı yazdım. Kitabımda Atatürk’ü sevmeyenler neden böyle bir düşünceye sahipler. Yani Atatürk hakkında neden yanlış bilgilere sahipler bunları ele aldım. Ayrıca bazı gruplar Gazi Atatürk’ün din düşmanı olduğunu ileri sürmüşler. Oysaki Erzurum kongresi sırasında Atatürk ilk muvahhidin cemiyeti adıyla ilk İslam şuarasını toplamış ve kendisi de ilk İslam şuarasına başkanlık yapmıştır. O gün ki imkansızlıklara rağmen bu şurayı yaparak büyük bir başarıya imza atmıştır” diye konuştu. 

Atatürk’ün aslında her gününe ayrı bir kitap yazılabilecek destansı bir yaşam öyküsünün olduğunu söyleyen Dr. Gürbüz Turgay, “Çocukluğunda o günleri yaşayanların anıları olmak üzere 800 kitap taranarak çok az kaynakta bulunan ve hiç okumadığınız anılarla dolu bir eser olan bu kitapta, millete adanmış bir yaşam öyküsünü bulacaksınız. Millete olan güvenini aşkını, milletinin O’na olan sevgisini güvenin göreceksiniz” ifadelerini kullandı. 

Yazar Dr. Turgay, kitapseverlerin, “Neden Atatürk Hepimizin” isimli kitabını D&R Online Mağazasından temin edebileceklerini de sözlerine ekledi. 

Muhabir : HAMZA TAV
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans