• DOLAR
    33,0881
    %0,10
  • EURO
    36,2747
    %0,30
  • G. Altın
    2.621,69
    %0,30
  • Ç. Altın
    4.248,53
    %0,00
  • BIST
    11.152
    0
  • BITCOIN
    64,690.76
    0.05
  • ETHEREUM
    3,423.64
    0.05
  • DOLAR
    33,0881
    %0,10
  • EURO
    36,2747
    %0,30
  • G. Altın
    2.621,69
    %0,30
  • Ç. Altın
    4.248,53
    %0,00
  • BIST
    11.152
    0
  • BITCOIN
    64,690.76
    0.05
  • ETHEREUM
    3,423.64
    0.05

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz’den Yulafın Faydaları Üzerine Bilgilendirme


Gündüz, yulafın sağlıklı beslenme diyetlerinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve diğer tahıllara göre daha fazla posa içerdiğini belirtti.

Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz’den Yulafın Faydaları Üzerine Bilgilendirme
Görsel Kaynağı :
İHA

Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, yulafın sağlıklı beslenme diyetlerinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve diğer tahıllara göre daha fazla posa içerdiğini belirtti. Bu özellikleri sayesinde yulafın, uzun süre tokluk hissi vererek sindirim sistemine önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti.

Yulaf ve Sağlık Üzerine

Diyetisyen Çisem Gündüz, yulafın düşük kalorili olmasının yanı sıra, besin değeri açısından son derece faydalı olduğunu söyledi. Sağlıklı beslenme ilkesini benimsemiş bireyler ve sporcular tarafından sıkça tercih edilen yulaf, özellikle Tip 2 diyabet hastaları için önemli bir besin olarak öne çıkıyor. Gündüz, yulafın kan şekerinin hızlı yükselmesine engel olduğunu ve zayıflama diyetlerinde uzun süre tokluk hissiyatı oluşturduğunu vurguladı.

Yulafın Sindirim Sistemine Katkıları

Gündüz, yulafın mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan yüksek oranda çözünür posa içerdiğini belirtti. Yulafın çözünebilir lif içeriği, bağırsaklardaki hareketleri düzenleyerek sindirim sisteminin daha verimli çalışmasına yardımcı olurken, kabızlık sorunlarının çözümüne de katkıda bulunuyor. Aynı zamanda kan şekerini daha kontrollü bir şekilde yükselttiği için sağlıklı beslenmede önemli bir rol oynuyor.

Porsiyon Kontrolüne Dikkat

Yulafın kilo kontrolüne yardımcı olduğunu belirten Gündüz, günlük 3-4 yemek kaşığı yulafın yeterli olacağını söyledi. Yavaş sindirilen yulaf, kandaki şekerin yavaş yükselmesini sağlayarak tokluk süresinin uzamasına yardımcı oluyor. Ancak porsiyon kontrolünün önemine dikkat çeken Gündüz, fazla miktarda yulaf tüketildiğinde glisemik yükün artacağını belirtti. Sağlıklı bir öğün önerisi olarak, 4 yemek kaşığı probiyotikli yoğurt ile 3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 8-10 badem ve 1 porsiyon mevsim meyvesiyle hazırlanan bir kaseyi önerdi.

Yulafın Vitamin ve Mineral Zenginliği

Yulafın B vitamini ve mineral yönünden zengin olduğunu, enerji üretimi, sinir sistemi ve cilt sağlığı için değerli bir besin olduğunu vurgulayan Gündüz, yüksek lif içeriği sayesinde kolesterol seviyelerinin düşmesine katkıda bulunduğunu ve bu özelliğiyle kalp sağlığını desteklediğini dile getirdi. Ayrıca, yulafın glutensiz yapısı nedeniyle kilo verme amaçlı gluten kısıtlı diyet yapanlar için de alternatif bir karbonhidrat seçeneği olduğunu ekledi.

Sağlıklı beslenme ve diyet konusunda yulafın önemi üzerine bilgiler veren Diyetisyen Çisem Gündüz, yulafın faydalarını vurgulayarak porsiyon kontrolünün önemine dikkat çekti.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans