• DOLAR
    33,9391
    %0,29
  • EURO
    37,7444
    %0,20
  • G. Altın
    2.747,91
    %0,41
  • Ç. Altın
    4.462,97
    %0,00
  • BIST
    10.038
    0
  • BITCOIN
    59,385.33
    0.34
  • ETHEREUM
    2,590.53
    0.39
  • DOLAR
    33,9391
    %0,29
  • EURO
    37,7444
    %0,20
  • G. Altın
    2.747,91
    %0,41
  • Ç. Altın
    4.462,97
    %0,00
  • BIST
    10.038
    0
  • BITCOIN
    59,385.33
    0.34
  • ETHEREUM
    2,590.53
    0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Üniversite Kayıtları İçin Uzmanlardan Adaylara Uyarı!


Uzmanlar, YKS sonuçlarına göre üniversite hakkı kazanan adayları uyarıyor: "Kayıt yaptırmazsanız, gelecek yıl yerleşme şansınız daha düşük olabilir." Kayıt süreci 19-23 Ağustos tarihleri arasında sona erecek.

Üniversite Kayıtları İçin Uzmanlardan Adaylara Uyarı!
Görsel Kaynağı :
İHA

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Ancak birçok aday, kazandıkları üniversiteye kayıt yaptırma konusunda tereddüt yaşıyor. Uzmanlar, önümüzdeki yıllarda sınav şartlarının daha da zorlaşabileceğini ve üniversite yerleştirme puanlarının yükselebileceğini belirterek, kayıt yaptırmayı düşünmeyen öğrencilere uyarıda bulunuyor.

KAYIT SÜRECİ VE TARİHLER

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar için kayıt süreci 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek. Ancak, birçok aday kayıt yaptırma konusunda çeşitli nedenlerle tereddüt yaşıyor. Kayıt işlemini ertelemek veya iptal etmek gibi kararların ileride doğuracağı olumsuz sonuçlar ise göz ardı edilmemeli.

UZMANLARDAN KRİTİK UYARILAR

İstanbul Beykent Üniversitesi Öğrenci Dekanı Serhat Butur, bu konuda önemli uyarılarda bulunarak, "2024 YKS ile kıyaslandığında gelecek yıl sınava girecek öğrenci sayısının çok daha yüksek olacağı öngörülüyor. Bu da üniversite yerleştirme puanlarının daha da yükseleceği anlamına geliyor. Kayıt yaptırmakta tereddüt eden adaylar, aynı sıralamada ve benzer netlerle istedikleri bölümü gelecek yıl kazanma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu unutmamalı. Puanlar önümüzdeki yıl daha da artacak," dedi.

YERLEŞME İHTİMALİ AZALABİLİR

Butur, kayıt yaptırmayan adayların ortaöğretim başarı puanının yüzde 50 oranında düşeceğini belirtti. “Birçok kişi yanlış bir bilgiye sahip; bir bölüme yerleşip kayıt yaptırmazlarsa ortaöğretim başarı puanlarının etkilenmeyeceğini düşünüyorlar. Bu büyük bir yanılgı. 2025 YKS’de puanların daha da artacağı göz önüne alındığında, ortaöğretim başarı puanındaki bu düşüş üniversiteye yerleşme şansını önemli ölçüde azaltacaktır," diye konuştu. Ayrıca, YÖK’ün istihdam ve kalite çalışmaları kapsamında bölümlerdeki kontenjan azaltılmaları nedeniyle gelecek yıllarda kontenjanların düşebileceği uyarısında bulundu.

KAZANILAN BÖLÜME KAYIT YAPTIRMANIN ÖNEMİ

Butur, adayların kazandıkları bölüme kayıt yaptırmalarını tavsiye ederek, "Öncelikle bölümü bir yıl boyunca deneyimlemek önemli. Ayrıca çift anadal veya yandal programları ile istenilen fakat kazanılamayan bir bölümü de aynı anda okuma imkânı mevcut. Bu imkanlara rağmen bölümü beğenmeyenler, yatay geçiş hakkını değerlendirebilirler," şeklinde konuştu.

Üniversiteye yerleşen adayların bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini vurgulayan uzmanlar, sınavın zorluk derecesinin ve gelecekteki belirsizliklerin stresi artırabileceğini hatırlatarak, yeniden hazırlık sürecinde dikkatli olunması gerektiğini belirtti.


Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans