• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

TCMB Faizi Sabit Tuttu


TCMB'den yapılan açıklamada, Yaşar Fatih Karahan başkanlığında toplanan Kurul'un, politika faizinin sabit kalmasına karar verdiği belirtildi.

TCMB Faizi Sabit Tuttu
Görsel Kaynağı :
AA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50'de sabit tuttu. Açıklamada, Mayıs ayında aylık enflasyonun ana eğilimindeki zayıflamanın geçici olarak kesintiye uğradığı, ancak yakın döneme ilişkin göstergelerin yurt içi talebin yavaşladığını teyit ettiği ifade edildi. Hizmet enflasyonundaki yüksek seyrin, enflasyon beklentilerinin, jeopolitik risklerin ve gıda fiyatlarının enflasyonist baskıları canlı tuttuğu belirtilerek, Kurul'un enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ettiği vurgulandı.

Parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkilerinin yakından izlendiği açıklamada, Kurul'un parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizinin sabit tutulmasına karar verdiği, ancak enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelediği bildirildi.

Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşunun sürdürüleceği belirtilen açıklamada, enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağı ifade edildi.

Kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizmasının ilave makroihtiyati adımlarla destekleneceği, likidite gelişmelerinin yakından izlendiği belirtildi. Sterilizasyon araçlarının gerektiğinde çeşitlendirilerek etkin şekilde kullanılacağı, Kurul'un politika kararlarını enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak şekilde belirleyeceği vurgulandı.

Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergelerin yakından takip edileceği ve Kurul'un fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacağı ifade edildi. Ayrıca, Kurul'un kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alacağı belirtildi. Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti'nin 5 iş günü içinde yayımlanacağı duyuruldu.

PPK Toplantı Tarihleri Değişti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı tarihlerinde değişikliğe gittiğini duyurdu. İnternet sitesinden yapılan açıklamada, 25 Temmuz ve 22 Ağustos olarak ilan edilen PPK toplantılarının tarihleri, Başkan Dr. Fatih Karahan’ın G20 Maliye Bakanları-Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ve Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’na katılacak olması nedeniyle sırasıyla 23 Temmuz ve 20 Ağustos olarak değiştirildiği bildirildi.

Muhabir : AA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans