Fatih Ürek'in özel tarifiyle hazırlanan Sosyete Mantısı nasıl yapılır? Gelin Görümce'de yapılan lezzetli mantının tüm püf noktaları burada!
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mantı, Fatih Ürek'in yorumuyla daha da özel hale geldi.
Gelin Görümce programında hazırlanan Sosyete Mantısı, hem görsel şöleni hem de lezzet dolu içeriğiyle izleyenleri mest etti.
Özellikle misafirlerinize sunabileceğiniz bu enfes yemeği yapmak için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve adım adım tarif haberimizde.
Sosyete Mantısı'nı nasıl daha lezzetli hale getirebileceğinize dair ipuçlarını da kaçırmayın!
GELİN GÖRÜMCE USULÜ SOSYETE MANTISI TARİFİ
İÇ HARÇ HAZIRLIĞI
Öncelikle sosyete mantımızın iç harcı için soğanı incecik doğrayın. Soğanları, sıvı yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyip iyice kavurmaya devam edin. Rengi dönen kıymaya salça, tuz ve baharatları ekleyin ve iyice karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra doğranmış maydanozu ekleyip karışımı güzelce harmanlayın.
YUFKA HAZIRLIĞI
Yufkaları dört eşit parçaya bölün. Her bir parçanın üzerine yağ ve su karışımı sürerek hazırladığınız kıymalı iç harçtan serpiştirin. Yufkaları rulo şeklinde sarıp gül böreği formunda şekillendirin.
FIRINDA PİŞİRME
Şekil verdiğiniz yufkaların üzerine tekrar yağ ve su karışımı sürerek, önceden 170 derecede ısıtılmış fırına verin. Üzerleri hafifçe pembeleşene kadar, çok kızarmamasına dikkat ederek pişirin.
SERVİS AŞAMASI
Fırından çıkan sosyete mantılarını servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Tereyağında kızdırdığınız nane ve pul biberi yoğurdun üzerine gezdirerek, servise hazır hale getirin.
Afiyet olsun!
Muhabir : BültenNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)