• DOLAR
    34,3011
    %0,20
  • EURO
    37,3292
    %-0,07
  • G. Altın
    3.031,99
    %0,40
  • Ç. Altın
    5.000,33
    %0,00
  • BIST
    9.005
    0
  • BITCOIN
    69,483.06
    0.23
  • ETHEREUM
    2,508.56
    0.39
  • DOLAR
    34,3011
    %0,20
  • EURO
    37,3292
    %-0,07
  • G. Altın
    3.031,99
    %0,40
  • Ç. Altın
    5.000,33
    %0,00
  • BIST
    9.005
    0
  • BITCOIN
    69,483.06
    0.23
  • ETHEREUM
    2,508.56
    0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır? Fatih Ürek'ten Nefis Gelin Görümce Tarifi


Fatih Ürek'in özel tarifiyle hazırlanan Sosyete Mantısı nasıl yapılır? Gelin Görümce'de yapılan lezzetli mantının tüm püf noktaları burada!

Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır? Fatih Ürek'ten Nefis Gelin Görümce Tarifi
Görsel Kaynağı :
HABER MERKEZİ

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mantı, Fatih Ürek'in yorumuyla daha da özel hale geldi.

Gelin Görümce programında hazırlanan Sosyete Mantısı, hem görsel şöleni hem de lezzet dolu içeriğiyle izleyenleri mest etti.

Özellikle misafirlerinize sunabileceğiniz bu enfes yemeği yapmak için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve adım adım tarif haberimizde.

Sosyete Mantısı'nı nasıl daha lezzetli hale getirebileceğinize dair ipuçlarını da kaçırmayın!

GELİN GÖRÜMCE USULÜ SOSYETE MANTISI TARİFİ

İÇ HARÇ HAZIRLIĞI

Öncelikle sosyete mantımızın iç harcı için soğanı incecik doğrayın. Soğanları, sıvı yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyip iyice kavurmaya devam edin. Rengi dönen kıymaya salça, tuz ve baharatları ekleyin ve iyice karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra doğranmış maydanozu ekleyip karışımı güzelce harmanlayın.

YUFKA HAZIRLIĞI

Yufkaları dört eşit parçaya bölün. Her bir parçanın üzerine yağ ve su karışımı sürerek hazırladığınız kıymalı iç harçtan serpiştirin. Yufkaları rulo şeklinde sarıp gül böreği formunda şekillendirin.

FIRINDA PİŞİRME

Şekil verdiğiniz yufkaların üzerine tekrar yağ ve su karışımı sürerek, önceden 170 derecede ısıtılmış fırına verin. Üzerleri hafifçe pembeleşene kadar, çok kızarmamasına dikkat ederek pişirin.

SERVİS AŞAMASI

Fırından çıkan sosyete mantılarını servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Tereyağında kızdırdığınız nane ve pul biberi yoğurdun üzerine gezdirerek, servise hazır hale getirin.

Afiyet olsun!

Muhabir : Bülten
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans