EVDE DONDURMA NASIL YAPILIR? AZ MALZEMELİ DONDURMA YAPIMI
Yaz yaklaşıyor, evde pratik, sağlıklı ve evdeki malzemelerle ve soslarla süsleyebileceğiniz dondurma yapımı tarifi.
Malzemelerimiz;
- 1 paket salep (17 gram)
- 1 kilogram çiğ süt (ya da günlük süt)
1 su bardağı toz şeker - 1.5 su bardağı İstediğiniz meyve
Çiğ süt ile dondurma yapacaklar sütü tencereye alıp 15 dakika kaynatın ve Ardından soğumaya bırakın. Ilıyan sütün içine şekeri ve salebi atarak çırpın . Ocağa sütü alın ve kısık ateşte mikserle karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayıp kıvam alınca ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelene kadar mikserle karıştırarak soğutun ve istediğiniz meyveyi ekleyin. Mikserle tekrar çırpın. Ardından dondurucuya atın. Saat başı dondurucudan çıkarıp mikserden geçirin. Bu işlemi 4-5 kez tekrar edin. Son kez karıştırdıktan sonra dondurucuya atın ve tekrar soğutun. Servise hazır.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)