yandex
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nden Yerli Yonca Çeşidi: İpek
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nden Yerli Yonca Çeşidi: İpek


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından, daha verimli ve hızlı hasat edilebilen yeni bir yonca çeşidi geliştirdi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nden Yerli Yonca Çeşidi: İpek
Görsel Kaynağı :
İHA

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü’nde görevli Prof. Dr. Mustafa Avcı ve ekibi, daha verimli ve hızlı hasat edilebilen yeni bir yonca çeşidi geliştirdi. "İpek" adı verilen bu yerli yonca çeşidinin, Niğde ve çevresinin iklim ve toprak koşullarına uygun olarak geliştirilmiş olması, tarım sektörü için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk Yerli Yonca Çeşidi

Niğde'de ilk defa bir yonca çeşidinin ıslah edildiğini belirten Prof. Dr. Mustafa Avcı, yeni çeşidin geliştirilmesi sırasında ilin çeşitli lokasyonlarında kapsamlı denemeler yapıldığını ve başarılı sonuçlar alındığını ifade etti. Prof. Dr. Avcı, “İpek” çeşidinin, bölgenin ekolojik şartlarına mükemmel uyum sağladığını, yüksek verim ve kalite sunduğunu, ayrıca ekonomik ömrünün standart çeşitlere göre daha uzun olduğunu vurguladı. 2025 yılında bu yeni çeşide ait tohumların üreticilere sunulması planlanıyor.

24419AW262396_02.jpg

Tarım ve Hayvancılık İçin Önemli Bir Katkı

Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, yeni yonca çeşidinin Niğde ilinde bir ilk olduğunu ve bu gelişmenin, bölgedeki hayvancılık işletmeleri için önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Yoncanın bir baklagil türü olması nedeniyle, bölge topraklarının ıslahı ve sürdürülebilir tarım açısından da büyük önem taşıdığını dile getirdi. Rektör Uslu, bu yeniliğin bölgedeki yem bitkisi yetiştiricileri ve hayvansal üretim yapan işletmelere kaliteli kaba yem ihtiyaçlarını karşılamada önemli avantajlar sunacağını ifade etti.

18685AW262396_03.jpg

Geleceğe Yönelik Araştırmalar Devam Edecek

Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak araştırma ve geliştirme faaliyetlerine devam edeceğini belirtti. Bu çalışmalar, bölgedeki tarım faaliyetlerini destekleyecek ve tarım sektörüne yenilikçi çözümler sunacak nitelikte olacak.

18685AW262396_03.jpg image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget
Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans