Niğde merkez drsami yağız caddesinde bulunan yoncalı işletmesinde sushi, nuddle gibi uzak doğu lezzetleri yapılıyor. İşletme sahibi Ayşe Gülbahar ekibiyle birlikte uzak doğunun sokak lezzetlerini Niğde’ye getirdi. Yoncalıya gelen müşteriler isterlerse mekanda oturup yemeklerini yiyebiliyor isterlerse de paket servisiyle yürüyerek yemeyi de tercih edebiliyorlar.
Niğde merkez drsami yağız caddesinde bulunan yoncalı işletmesinde sushi, nuddle gibi uzak doğu lezzetleri yapılıyor. İşletme sahibi Ayşe Gülbahar ekibiyle birlikte uzak doğunun sokak lezzetlerini Niğde’ye getirdi. Yoncalıya gelen müşteriler isterlerse mekanda oturup yemeklerini yiyebiliyor isterlerse de paket servisiyle yürüyerek yemeyi de tercih edebiliyorlar.
Sokak lezzetlerinin az olduğu, yürüyerek yemek kültürünün olmadığı Niğde’ye yeni bir yeme kültürü getirdi. Daha çok japon ve çin gibi uzak doğu ülkelerinin tükettiği lezzetleri memleketine getiren Gülbahar; “ Biz paket servis ürünlerimizi, acele işi olan ya da yürürken, alışveriş esnasında,yürüyüş yaparken insanların bu lezzetleri yiyebilecekleri, karınlarını doyurabilecekleri şekilde seçtik. Şuanda Niğde’de yürüyerek yemek yeme kültürü ufak ufak oturuyor. Bizde ürünlerimizi ona göre tercih ediyoruz.” Dedi.
GÜLBAHAR YANLIŞ BİLGİLERE IŞIK TUTTU
Ayşe Gülbahar Sushiden ziyade nuddle ‘ın Türkiye’de daha fazla tüketilen bir yemek olduğunu ifade etti. Sushi hakkında yanlış bilgilere ışık tutan işletme sahibi;”Türkiye ‘deki çoğu insan sushi de çiğ balık olduğunu söylüyor. Çiğ balık değil aslında içerisinde füme somon kullanıyoruz karides kullanıyoruz ya da yengeç kullanıyoruz ama bunların hepsi işlemlerden geçiyor. Zaten biz türk damak tadına uyması adına ton balıklısını da yapıyoruz, tavuklusunu da yapıyoruz sadece sebzelisini de yapıyoruz. İçerisindeki ürünler pişmemiş değil aslında işlem görmüş ürünler. Sadece bizim yemekler gibi yağda salçada kızartılmıyor. O şekilde bir pişim olmuyor. Nuddle da normal paket nuddler gibi değil makarna gibi erişte gibi hazır olarak geliyor elimize onları işlemden geçiriyoruz. Yine içerisinde sebzeleri var karnabahar, brokoli, biber vs.” dedi.
SUSHİ VE NUDDLE’DA ANİME ETKİSİ
Uzak doğu kültürüne sahip yemekler Niğdeliler tarafından çok fazla talep gördü. Daha çok 6-12 yaş grubundaki çocukların ilgisini çeken sushi ve nuddle çocuklar için favori yemekler arasına girdi. Bunun sebebini animelerin çok fazla gündemde olduğunu ve çocukların dijital mecrada gördükçe uzak doğu kültürünü merak ettiğini ifade eden Gülbahar; “Şuan bütün çocuklar sushinin ne olduğunu ve çöp stik kullanmayı bilerek yetişiyorlar. Çünkü televizyondaki izledikleri çizgi filmlerden internetteki izledikleri videolara kadar hepsinde ya animeler var ya japon karakterler var. Bundan kaynaklıolarak çocuklara daha çok hitap ediyor. Onlar daha çok merak ediyor.” dedi.
Video birazdan
Muhabir : HAMZA TAVNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)