yandex
Niğde’de Geleneksel Lezzet: Sütlü Köy Çöreği
  • DOLAR
    41,6621
    %0,16
  • EURO
    48,8530
    %0,06
  • G. Altın
    5.159,52
    %0,04
  • Ç. Altın
    8.519,01
    %0,00
  • BIST
    11.224
    0
  • BITCOIN
    120,163.594
    0.16
  • ETHEREUM
    4,508.266
    0.75
  • DOLAR
    41,6621
    %0,16
  • EURO
    48,8530
    %0,06
  • G. Altın
    5.159,52
    %0,04
  • Ç. Altın
    8.519,01
    %0,00
  • BIST
    11.224
    0
  • BITCOIN
    120,163.594
    0.16
  • ETHEREUM
    4,508.266
    0.75

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde’de Geleneksel Lezzet: Sütlü Köy Çöreği


Aylin KİN
09-09-2025 11:27:37
09-09-2025 19:49:08

Niğde Oduncular Pazarı’nda faaliyet gösteren aile fırını, Orhanlı’dan gelen geleneksel sütlü köy çöreğini yıllardır yaşatıyor.

Görsel Kaynağı :
Aylin KİN

Doğal malzemeleri ve eşsiz lezzetiyle dikkat çeken çörek, Niğde’de büyük ilgi görüyor.

4244693f317cf-4b58-4354-8daf-2d5fe5be8089.jpeg

Niğde Oduncular Pazarı’nda, Orhanlı kasabasından gelen bir aile tarafından işletilen fırında yapılan sütlü köy çöreği, hem Niğde halkının hem de şehre yolu düşenlerin ilgisini çekiyor. 56 yaşındaki Şerife Bedel, 8 yıldır eşi ve akrabalarıyla birlikte bu geleneği yaşatıyor.

3713995471840-c66e-4a4c-9d0c-1e5481aa14ac.jpeg

"BABAANNEMDEN ÖĞRENDİM, ŞİMDİ KENDİ FIRINIMIZDA YAPIYORUZ"

Bedel, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ben bu çörek yapımının her aşamasında yer alıyorum. Hamur yoğurma bana ait, pişirmede eşim çalışıyor, ona da yardımcı oluyorum. Bu çöreği çocukluğumdan beri yapıyoruz, babaannemden öğrendim. Bizim köy Orhanlı, civar köyler de yapar, ama şehirde artık çok az kişi biliyor.”

19662a527f098-9535-4499-8a9a-6aeab6e56987.jpeg

DOĞAL MALZEMELERLE EŞSİZ LEZZET

Sütlü köy çöreğinin yapım sürecini ise şöyle anlattı:

“Hamuru biraz yumuşak yoğuruyoruz. Unumuz doğal ve köyden geliyor. Hamura süt katmamız, hem yumuşak olmasını hem de lezzet vermesini sağlıyor. Gramajını köy ekmeğine göre biraz büyük tutuyoruz; altı yüz elli gram. Sade ve susamlı çeşitlerimiz var.”

19662a527f098-9535-4499-8a9a-6aeab6e56987.jpeg

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN TALEP VAR

Meşhur çörek, sadece Niğde’de değil, Türkiye’nin dört bir yanına da ulaşıyor:

“Vatandaşlarımız her yerden geliyor, İstanbul ve Ankara’ya gidenler hediye götürüyor. Dondurucuya koyuyorlar, çözüldüğünde tekrar taze ekmek gibi oluyor.”

24934b360b515-41fa-4f5d-9c3a-521872b94ba1.jpeg

ERKEN SAATLERDE BAŞLAYAN ÇALIŞMA TEMPOSU

Şerife Bedel, çalışma temposunu da şöyle aktardı:

“Mesaimiz sabahın erken saatlerinde başlıyor. Saat 4.30’da hamur yoğuruluyor, mayalanıyor ve fırın hazırlanıyor. Sabahın ilerleyen saatlerinde ekmekler müşterilerle buluşuyor.”

40259ba7145a8-33a9-42b0-a227-82f64a2c19f2.jpeg

Sütlü köy çöreği, doğal malzemesi ve emek dolu yapımıyla Niğde’de ve çevresinde adından söz ettirmeye devam ediyor.

40259ba7145a8-33a9-42b0-a227-82f64a2c19f2.jpeg image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget

Muhabir : Aylin KİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans