yandex
Niğde'de Geliştirilen Milli Tohumluk Patates Çeşitlerinin Hasadı Sivas’ta Başladı
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde'de Geliştirilen Milli Tohumluk Patates Çeşitlerinin Hasadı Sivas’ta Başladı


Niğde Patates Araştırma Enstitüsü’nün geliştirdiği yerli ve milli patates çeşitleri NİĞŞAH ve SARUHAN, Sivas'ta gerçekleştirilen hasatla büyük ilgi topladı. Bu yeni çeşitler, Türkiye’nin tarımsal üretimde dışa bağımlılığını azaltma hedefini güçlendiriyor.

Niğde'de Geliştirilen Milli Tohumluk Patates Çeşitlerinin Hasadı Sivas’ta Başladı
Görsel Kaynağı :
HABER MERKEZİ

Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Irmaç Köyü’nde, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen yerli ve milli patates çeşitlerinin hasadı başarıyla yapıldı. Hasatta öne çıkan NİĞŞAH ve SARUHAN çeşitleri, sanayilik, yemeklik ve kızartmalık patates olarak geniş kullanım alanlarına hitap ediyor.

Hasat etkinliği sırasında açıklamalarda bulunan Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, bu çeşitlerin ön elit ve elit kademe tohumluk patates olarak geliştirildiğini belirtti. Pırlak, "NİĞŞAH ve SARUHAN çeşitleri, Türkiye’nin tarımsal bağımsızlığına önemli katkılar sunacak. Üretimde dışa bağımlılığı azaltarak, yerli üreticilere kaliteli alternatifler sağlayacak" dedi.

43942WhatsApp Image 2024-10-04 at 14.13.36.jpeg

Türkiye genelinde 200’den fazla tescilli patates çeşidi bulunduğuna dikkat çeken Pırlak, yerli çeşitlerin hem çiftçilere hem de ülke ekonomisine ciddi bir katma değer sağladığını ifade etti. Patatesin, gıda sanayisi ve günlük mutfaklarda stratejik bir ürün olduğunu belirten Pırlak, yerli üretimin güçlenmesiyle çiftçilerin daha verimli ve kaliteli tohumlara ulaşacağını söyledi.

Tarımsal araştırmaların artarak devam edeceğini söyleyen Pırlak, "Enstitü olarak Türk tarımına katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hedefimiz, çiftçilerin kaliteli tohumluk materyale erişimini kolaylaştırmak ve verimliliği artırmak" diye konuştu.

43942WhatsApp Image 2024-10-04 at 14.13.36.jpeg image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget
Muhabir : HABER MERKEZİ
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans