yandex
Mutfakta Sağlıklı Pişirme: Mikrodalga Fırın ve Airfryer Kullanımına Dikkat
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Mutfakta Sağlıklı Pişirme: Mikrodalga Fırın ve Airfryer Kullanımına Dikkat


Mikrodalga fırın ve airfryer mutfakta büyük kolaylık sağlıyor, ancak uzmanlar doğru kullanımı konusunda uyarılarda bulunuyor. Besin değerlerinin korunması ve sağlık risklerinin önlenmesi için dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var.

Mutfakta Sağlıklı Pişirme: Mikrodalga Fırın ve Airfryer Kullanımına Dikkat
Görsel Kaynağı :
İHA

Son dönemde mutfaklarda sıkça kullanılan mikrodalga fırın ve airfryer, ısıtma ve pişirme işlemlerinde pratik çözümler sunuyor. Ancak uzmanlar, bu cihazların yanlış kullanımı durumunda besin değerlerinin kaybolabileceğine ve sağlık risklerinin artabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle mikrodalga fırın ve airfryer kullanırken doğru kapların seçimi ve besinlerin uygun sıcaklık ve sürede pişirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Mikrodalga Fırın ve Airfryer Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Medicana Konya Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Bölümü’nden Uzm. Dr. Ahmet Büyükyörük, mikrodalga fırın ve airfryer kullanımında önemli püf noktalarına dikkat çekiyor. Mikrodalga fırının su içeren gıdaları ısıtmakta etkili olduğunu belirten Büyükyörük, “Mikrodalga fırınlar elektromanyetik radyasyonla suyu titreştirerek ısıtır. Ancak brokoli, sarımsak, kuşkonmaz ve süt gibi bazı besinlerin vitaminlerini kaybetmesine neden olabilir. Örneğin, sütün B12 vitamini emilimi %30-40 azalıyor” dedi.

Plastik Kaplara Dikkat

Mikrodalgada cam ve seramik kapların rahatlıkla kullanılabileceğini ifade eden Dr. Büyükyörük, plastik kapların ise zarar verebileceğini vurguladı. Airfryer kullanımında ise fazla yağ kullanımının zararlı etkilere yol açabileceğini belirtti. Ayrıca, airfryerda yapılan balığın kolesterol oksidasyon maddelerini artırdığını ve kalp krizi riskini yükselttiğini söyledi.

Temizlik ve Doğru Kullanım Önemli

Her iki cihazın da uygun şekilde kullanılması gerektiğini belirten Dr. Büyükyörük, “Hem mikrodalga fırın hem de airfryer, doğru sıcaklık ve sürelerde kullanıldığında pratik ve faydalı olabilir. Ancak plastik malzemelerden kaçınılmalı ve cihazların temizliği ihmal edilmemelidir” diye ekledi.


Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans