yandex
Meşhur tatlının ustasından 42 yıllık lezzet hikâyesi
  • DOLAR
    38,4180
    %0,21
  • EURO
    43,6504
    %-0,25
  • G. Altın
    4.133,15
    %0,10
  • Ç. Altın
    6.645,73
    %0,00
  • BIST
    9.354
    0
  • BITCOIN
    93,162.27
    -0.63
  • ETHEREUM
    1,744.441
    -1.38
  • DOLAR
    38,4180
    %0,21
  • EURO
    43,6504
    %-0,25
  • G. Altın
    4.133,15
    %0,10
  • Ç. Altın
    6.645,73
    %0,00
  • BIST
    9.354
    0
  • BITCOIN
    93,162.27
    -0.63
  • ETHEREUM
    1,744.441
    -1.38

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Meşhur tatlının ustasından 42 yıllık lezzet hikâyesi


Niğde’de 42 yıldır tatlıcılık yapan Murat Eroğlu, mesleğe henüz 18 yaşındayken İstanbul’da bir pastanede çırak olarak başladı.

Meşhur tatlının ustasından 42 yıllık lezzet hikâyesi
Görsel Kaynağı :
Gizem Nur ALPTEKİN

Tatlı yapımını ve pastacılığı burada öğrenen Eroğlu, 20 yaşında kendi dükkânını açarak lezzet yolculuğuna çıktı. Uzun yıllar İstanbul’da hizmet verdikten sonra, 15 yıl önce memleketi Çamardı’ya dönen usta, bugün oğluyla birlikte mesleğini sürdürüyor.

"SEVEREK YAPIYORUM, OĞLUM DA SÜRDÜRECEK"

Tatlıcılığı lise birinci sınıftayken bıraktığı okulun ardından sevdiği için seçtiğini belirten Eroğlu, “Severek başladım, severek devam ettim. Şimdi oğlumla birlikte yapıyoruz. O da gastronomi ve aşçılık okuyor. Benden sonra işi o devralacak” diyor.

LEZZETİN SIRRI: KALİTELİ MALZEME VE USTALIK

Murat Usta’ya göre tatlının püf noktası malzemelerinde gizli. Tam dört farklı unun karışımıyla yapılan bu tatlının ana hammaddesi Antep’ten özel olarak getirilen sarı un. Bunun yanı sıra pancar şekeri, kaliteli yağlar ve doğal malzemeler lezzeti tamamlayan unsurlar. “Ustalık da tabii önemli” diyen Eroğlu, bu işin hem tecrübe hem de malzeme bilgisi gerektirdiğini vurguluyor.

YÜZYILLARA DAYANAN GELENEK: ÇAMARDI TATLISI

Türkiye’nin birçok ilinde tanınan ve sevilen Çamardı Tatlısı'nın kökeni, yüzyıllar öncesine dayanıyor. Rivayete göre, Çamardı’nın bir köyünde yaşayan bir kişi gurbette öğrendiği bu tatlıyı memleketine getiriyor ve zamanla bölgede yaygınlaşıyor. Bugün Eroğlu ailesi, bu eşsiz lezzeti Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlere de gönderiyor.

FİYATLAR VE ÜRETİM KOŞULLARI

Tatlıların küçük porsiyonları 12,5 TL’den satılırken, büyük boy tatlılar kilo usulüyle satılıyor ve kilosu 160 TL. Yaz aylarında sıcak havanın üretimi zorlaştırdığını belirten Murat Usta, tüm zorluklara rağmen işini severek yapmaya devam ediyor. 

Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans