yandex
Adeta parmaklarınızı yiyeceksiniz... Kütahya Tosunum Böreği pratik nasıl yapılır?
  • DOLAR
    41,6621
    %0,16
  • EURO
    48,8530
    %0,06
  • G. Altın
    5.159,52
    %0,04
  • Ç. Altın
    8.519,01
    %0,00
  • BIST
    11.224
    0
  • BITCOIN
    120,163.594
    0.16
  • ETHEREUM
    4,508.266
    0.75
  • DOLAR
    41,6621
    %0,16
  • EURO
    48,8530
    %0,06
  • G. Altın
    5.159,52
    %0,04
  • Ç. Altın
    8.519,01
    %0,00
  • BIST
    11.224
    0
  • BITCOIN
    120,163.594
    0.16
  • ETHEREUM
    4,508.266
    0.75

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Adeta parmaklarınızı yiyeceksiniz... Kütahya Tosunum Böreği pratik nasıl yapılır?


Gelinim Mutfakta programında bugün mutfaklara Kütahya’nın meşhur Tosunum Böreği konuk oldu. İzleyiciler, yarışmada yapılan bu özel tatlının tarifini merak ederek “Kütahya Tosunum Böreği nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arıyor.

Adeta parmaklarınızı yiyeceksiniz... Kütahya Tosunum Böreği pratik nasıl yapılır?
Görsel Kaynağı :
HABER MERKEZİ

Kanal D’nin gündüz kuşağında ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında bu kez Kütahya mutfağının öne çıkan lezzetlerinden Tosunum Böreği hazırlandı. Programı takip eden birçok izleyici, “Kütahya Tosunum Böreği nasıl yapılır?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Yarışmada gelinlerin ellerinden çıkan börek, izleyicilerin de ilgisini çekti.

TOSUNUM BÖREĞİ TARİFİ MERAK KONUSU OLDU

Ekranda gördükleri tarifi evlerinde denemek isteyen izleyiciler, Tosunum Böreği’nin malzemelerini ve yapılışını araştırmaya koyuldu. Kıymalı iç harcı ve çıtır dokusuyla dikkat çeken Tosunum Böreği, kısa sürede pratik hazırlanabilmesiyle de tercih edilen yöresel tatlılar arasında yer alıyor.

KÜTAHYA TOSUNUM BÖREĞİ MALZEMELERİ

  • 3 adet yufka
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için ayçiçek yağı

KÜTAHYA TOSUNUM BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Öncelikle ince doğranan soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyip iyice kavurun ve baharatlarla lezzetlendirin. Yufkaları üçgen parçalar halinde kesin, hazırlanan iç harcı ekleyip sıkıca sarın. Böreklerin uçlarını suyla kapattıktan sonra kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. Sıcak servis ederek afiyetle tüketebilirsiniz.

Muhabir : HABER MERKEZİ
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans