Niğde Merkez Sırali Mahallesinde, 1964 yılında çırak olarak girdiği çorba dükkanında, önce bulaşık yıkadı, sonra çorba servisi yaptı daha sonra da çorba yapmayı öğrendi. 55 yıl önce, kendisine çorba yapmayı öğreten ustasından devraldığı 30 metrekarelik dükkanda, çorba satarak emekli olan Ramazan Kopan, 40 yıl çalıştıktan sonra, ekmek teknesi çorba dükkanını oğullarına bıraktı.
Niğde Merkez Sırali Mahallesinde, 1964 yılında çırak olarak girdiği çorba dükkanında, önce bulaşık yıkadı, sonra çorba servisi yaptı daha sonra da çorba yapmayı öğrendi. 55 yıl önce, kendisine çorba yapmayı öğreten ustasından devraldığı 30 metrekarelik dükkanda, çorba satarak emekli olan Ramazan Kopan, 40 yıl çalıştıktan sonra, ekmek teknesi çorba dükkanını oğullarına bıraktı.
Günümüzde hala müşterilerine 55 sene önce ki tadı yaşatan çorba dükkanını işleten kardeşlerin küçüğü Şabettin Kopan, “Babamız bilfiil 40 yıl çalıştıktan sonra, burayı abim ve bana bıraktı. Şuan çorbaları, babamızın yetiştirdiği, el verdiği ustamız yapıyor, çorbayı pişiren usta aynı olduğu için ve aldığımız bütün malzemeleri yine babadan kalma toptancılardan tedarik ettiğimiz için lezzette herhangi bir değişiklik olmuyor, müşterilerimizden bir çoğu yine babadan kalma müşteriler. Bu dükkanda değişen tek şey zaman, onun dışında her şey aynı. Bazen gelen müşteriler babamızı soruyor, çocukken okul zamanlarında çorba içmeye geldiklerini, ustamızın elini öpmek için uğradıklarını söylüyorlar” dedi.
Veren El Alan Eli Görmüyor
Uzun zamandır ‘Askıda Çorba’ uygulamalarının olduğunu söyleyen Kopan, “biz zaten ihtiyaç sahibi olduğunu bildiğimiz müşterilerimizden ücret almıyorduk, sağ olsunlar müşterilerimiz de buna uygulamaya katılmaya başladı, bize güvenip çorba parası bırakıyor, bizde durumu olmayanlara ikram ediyoruz, veren el, alan eli görmüyor, alan el veren eli görmüyor” dedi.
Muhabir : HAMZA TAV
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)