Niğde’nin Çamardı ilçesinde yetişen şifalı bitki Girebolu, sonbaharın gelmesiyle birlikte pazarlarda yerini aldı.

Pazartesi pazarı esnaflarından Vefa Tuncer, Girebolu’nun faydalarını ve tüketim şeklini anlattı.
.jpeg)
Çamardı merkezde yetiştirilen Girebolu, özellikle ayazı yedikten sonra olgunlaşıyor. Güz aylarında toplanarak pazara getirilen bu bitki, hem sağlığa faydaları hem de doğal yapısıyla dikkat çekiyor.
Pazarcı Vefa Tuncer, Girebolu’nun birçok hastalığa iyi geldiğini belirterek şunları söyledi:
“Bu bitki ayazı yediğinde olur, ayazı yemesi gerekiyor. Güz aylarında olur. Böbrek taşı, astım ve bronşit hastalığına iyi gelir. Bu şekilde yaş olarak tüketilir. Ezip suyunu içenler de var ama ben direk yaş yemeyi tercih ediyorum, daha güzel oluyor.”

Bir bağ Girebolu’nun 30 liradan satıldığını belirten Tuncer, vatandaşların bu doğal şifa kaynağına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)