Etten süte, bitkisel ürünlerden bala kadar taklit ve tağşiş ürün miktarında ciddi artış var…
Almanya’dan geldikleri İstanbul’da anne ve iki çocuğunun gıda zehirlenmesi şüphesiyle hayatını kaybetmesinin ardından gözler yeniden gıda denetimlerine çevrildi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, süt, peynir, yoğurt, et ve et ürünlerinin yanı sıra bitkisel yağdan bala kadar taklit ve tağşiş ürün miktarında önemli artış olduğuna dikkat çekti.
VATANDAŞA DOMUZ ETİ YEDİRMİŞLER
Et ve et ürünleri kategorisinde yapılan son incelemelerde 20 üründe tek tırnaklı eti ve domuz eti tespit edildiğini belirten CHP’li Ömer Fethi Gürer, “Emekli, dar ve sabit geliri et ve süt ile mamul ürünleri zor koşullarda alırken bir de fiyatı uygun diye hileli ürün alıp sağlığından da oluyor” diyerek yaşanan durumu eleştirdi.
DENETİMLER YETERSİZ
Taklit ve tağşiş ürün miktarlarındaki artışın gıda güvenliğindeki ciddi sorunlara işaret ettiğine vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Gıda denetimleri 750 bini bulan işletmelerde 7 bin 500 bakanlık görevlisi ile yapılıyor. Kayıt dışını buna eklediğimizde denetim yetersizliği ve yaptırım eksikliği yüzünden vatandaşın sofrası adeta bir deney laboratuvarına dönmüş durumda” dedi.
Muhabir : HABER MERKEZİNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)