• DOLAR
    32,8951
    %-0,11
  • EURO
    35,7068
    %-0,26
  • G. Altın
    2.529,11
    %0,87
  • Ç. Altın
    4.106,83
    %0,55
  • BIST
    10.912
    0.18
  • BITCOIN
    68,017.19
    0.51
  • ETHEREUM
    3,258.29
    0.3
  • DOLAR
    32,8951
    %-0,11
  • EURO
    35,7068
    %-0,26
  • G. Altın
    2.529,11
    %0,87
  • Ç. Altın
    4.106,83
    %0,55
  • BIST
    10.912
    0.18
  • BITCOIN
    68,017.19
    0.51
  • ETHEREUM
    3,258.29
    0.3

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Unutkanlık ve Dikkat Dağınıklığı Sorunları Artıyor: Klinik Psikolog Olcay Geçgel'den Önemli Açıklamalar


Memorial Dicle Hastanesinde Klinik Psikolog Olcay Geçgel, günümüzün yaygın sorunlarından biri olan unutkanlık ve dikkat dağınıklığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Her yaştan bireyde görülebilen bu problemlerin, hızlı tempolu ve stresli yaşam biçimi nedeniyle giderek daha fazla ortaya çıktığını belirtti.

Unutkanlık ve Dikkat Dağınıklığı Sorunları Artıyor: Klinik Psikolog Olcay Geçgel'den Önemli Açıklamalar
Görsel Kaynağı :
İHA

Geçgel, özellikle yoğun çalışma temposu, sürekli artan bilgi bombardımanı, yüksek stres ve kaygı, uyku problemleri ve olumsuz yaşam deneyimlerinin unutkanlık ve dikkat dağınıklığına neden olduğunu vurguladı. "Bu süreçlerde zihinsel sorunlarla karşılaşma olasılığı çok fazla" dedi.

Unutkanlık Şikayetlerinde Artış

Unutkanlık şikayetlerinin özellikle belli bir yaş sınırının üzerindeki insanlarda daha yaygın görüldüğünü belirten Geçgel, "Unutkanlık şikayetiyle gelen hastalarımızın önce nörolojik muayenelerini tamamlayıp, demans süreçlerini değerlendirdikten sonra gerekli farmakolojik desteklere başlıyoruz. Ancak bu aşamadan önce mutlaka bazı test süreçlerini gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda, çocuklarda da dikkat dağınıklığı ve hafıza problemleri nedeniyle artan şikayetlerin olduğunu belirten Geçgel, "Bu durum çocukların okul ve akademik başarılarını olumsuz etkiliyor" dedi.

Tedavi Süreci ve Uygulanan Testler

Unutkanlık ve dikkat dağınıklığının tedavi edilmemesi durumunda Alzheimer gibi ciddi patolojilere dönüşebileceğini söyleyen Geçgel, erken teşhisin önemine dikkat çekti. "Özellikle demans belirtileri bizler için önemli bir bulgu. Eğer tedavi yeterince sağlıklı ve zamanında yapılmazsa, bu problemler Alzheimer gibi beyin küçülmesiyle devam eden patolojilere dönüşebiliyor" dedi.

Çocuklar ve yetişkinler için uygulanan tedavi süreçlerinde öncelikle ölçme ve değerlendirme aşamalarının tamamlandığını belirten Geçgel, "Zihin performans testleri ve zeka testleri ile bu süreci somut verilerle destekliyoruz. Test sonuçlarına göre raporlar hazırlıyoruz ve gerekli durumlarda farmakolojik destek veya beyin egzersiz programlarına yönlendiriyoruz" dedi.

Beyin Egzersiz Programlarının Önemi

Geçgel, beyin egzersiz programlarının önemine de vurgu yaparak, "Haftada en az iki seans olarak uyguladığımız bu egzersizler, kişilerin normalin altında kalmış zihin performanslarını geliştirmek için önemli. Süreç sonunda aynı testleri tekrar ederek, kişinin gelişimini ölçüyoruz" ifadelerini kullandı.

Son olarak, unutkanlık ve dikkat dağınıklığının ciddiye alınması gerektiğini belirten Geçgel, profesyonel destek almanın önemini vurguladı. Bu sorunların hem bireysel yaşam kalitesini hem de genel sağlık durumunu olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans