• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Üniversitede Türkiye Çevre Haftası Etkinlikleri düzenlendi


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Atık Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında etkinlik düzenlendi.

Üniversitede Türkiye Çevre Haftası Etkinlikleri düzenlendi
Görsel Kaynağı :
Bülten

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Atık Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası Etkinlikleri kapsamında etkinlik düzenlendi.

Üniversite kampüsündeki açık yeşil alanda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Harun Dikici, Niğde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Necmettin Şeker ile Üniversite akademik ve idari personeli katıldı.

Etkinlik kapsamında atık toplardan lavanta saksısı, kompost atölyesi, plastik kapaklardan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin logosu yapıldı. Etkinlik sonunda Atık Yönetimi Koordinatörü Prof. Dr. Ece Ümmü Deveci ile Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Kemal Sülük, katılımcılarla sürdürülebilir çevre temalı sohbetler gerçekleştirirken, ayrıca katılımcılara çay ve atıştırmalıklar da ikram edildi.

“AMACIMIZ ÜNİVERSİTEMİZİ DÜNYADA DAHA TANINIR HALE GETİRMEK”

Etkinlikte konuşan Atık Yönetimi Koordinatörü Prof. Dr. Ece Ümmü Deveci, sürdürülebilir çevre ve kampüs uygulamalarımızın sıfır atıkta öncü Üniversitemizi dünyada daha tanınır hale getirmek olduğuna vurgu yaptı. 

Konuşmasında Atık Yönetimi Koordinatörlüğü ile Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezinin faaliyetlerine vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’ya teşekkürlerini sunan Deveci, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Bugün de öğrencilerimizde depozito iade sistemine adaptasyon ve atık oluşumunu azaltmak için kupa dağıtımı ve ikramlar, atık toplardan saksı ve kapaklardan üniversite amblemi ile atkl azaltımı konusunda öncü çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Sabah yaklaşık 70 öğrenciyle kompost atölyesi ile küçükten büyüğe eğitim anlayışımızla çalışmaya devam ediyoruz.”

“İLK 100’Ü HAK EDEN BİR ÜNİVERSİTEYİZ”

Programda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin sürdürülebilir ve iklim dostu kampüs çalışmaları ve sıfır atık uygulamalarıyla dünyada bu alanda ilk 100’ü hak eden bir yükseköğretim kurumu olduğunu belirtti. 

Üniversitenin Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Çalışmalarında Türkiye’deki 11 pilot Üniversite arasında yer alan ve bu çerçevede önemli uygulamalar hayata geçirerek “Sıfır Atık Belgesi”ni almaya hak kazanan ilk yükseköğretim kurumu olduğunu belirten Rektör Uslu, konuşmasında Üniversitemizin Sıfır Atık En İyi Uygulama Ödülü aldığını da hatırlattı. 

Rektör Uslu ayrıca “Greenmetric’te bu yıl 357’nci sırada yer almayı başararak tüm dünyada ilk 500 üniversite arasındaki yerini koruyan Üniversitemiz hak ettiği ilk 100 sıralamasına gireceğinden hiç şüphem yok.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu son olarak “Ayrıca başta Atık Yönetimi Koordinatörümüz Prof. Dr. Ece Ümmü Deveci Hocamız olmak üzere, bu güzel organizasyonun tertip edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, Çevre Hafta’nızı kutlayarak iyi eğlenceler diliyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Muhabir : Bülten
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans