Kamu Konfederasyonları Platformu, 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı, Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde ve örgütlü oldukları tüm illerde basın açıklamasında bulundu.
Kamu Konfederasyonları Platformu, 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı, Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde ve örgütlü oldukları tüm illerde basın açıklamasında bulundu.
Hükümetin Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin 2024 için %14+%9, 2025 için ise %6+%5 ,17 Ağustos’ta açıklanan ve revize edilen 2024 için %15+%10, 2025 içinse %6+%5 ikinci teklife tepki gösteren sendikalar, oluşturdukları Kamu Konfederasyonları Platformu üyeleri olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya geldi.
Kamu Konfederasyonları Platformu üyeleri, “Emeğimiz ve Geleceğimiz İçin Birlikteyiz” pankartı arkasında “Asla Teslim Olmayacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları atarak teklif edilen zamlara tepki gösterip bir kez daha taleplerini açıkladılar.
AÇLIK VE YOKSULLUKLA BAŞ BAŞA BIRAKILDIK
Kamu çalışanları adına konuşan Kamu Konfederasyonları Platformu, Mehmet Yeşildağ, iktidarın ülkeyi ekonomik krize sürüklediğini ve bu şartlarda kamu emekçilerinin durumunun ortada olduğunu belirterek, “ Hükümet, 2024-2025 yılları için dayattığı oranlarla memuru ve memur emeklisini açlık ve yoksullukla baş başa bırakmıştır. 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci 1 Ağustos itibariyle başlamıştı. Hükümetin Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin ilk teklifi 2024 için %14+%9, 2025 için ise %6+%5 olmuştu. 17 Ağustos’ta açıklanan ve revize edilen ikinci teklif ise 2024 için %15+%10, 2025 içinse %6+%5 şeklindedir. Kamu çalışanlarının önemli taleplerini içeren Toplu Sözleşme görüşmelerinde ön müzakere süreci tamamlanmış hükümetin ikinci teklifi 17 Ağustos’ta utanç oranı şeklinde açıklanmıştı. Bugün itibariyle dördüncü toplantıda yeni bir teklif yapılmazsa yani anlaşma sağlanmazsa 23 Ağustos’tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna yetkili konfederasyon başvurma aşamasına gelecektir” dedi.
SEFALET ORANLARINI KABUL ETMİYORUZ
Basın açıklamasında hükümete seslenen Yeşildağ, “ Bugüne kadar 12 yıl içinde 6 kez yapılan Toplu Sözleşmelerde hükümet teklif olarak masaya hep kendi hedeflediği enflasyon rakamlarına dayalı maaş artışlarını koymuş ve öyle sonuçlanmıştır. Bir kez daha aynı tablonun yaşanacağını görüyoruz ve biliyoruz. Bu nedenle 9 Konfederasyon bir araya gelerek bu sefalet oranlarını kabul etmiyoruz ve kamu emekçilerinin haklarını alana kadar mücadele edeceğimizin altını çiziyoruz. Bugün hükümetin açıkladığı mevcut teklifler Merkez Bankası tarafından revize edilen enflasyon hedeflerinin bile altında kalarak kendi oranlarıyla çelişmiştir. Bugünden geriye Sözde Toplu Sözleşme süreçlerine ve Hakem Heyetine baktığımızda tablo çok iyi anlaşılmaktadır. İktidar, masadaki sarı sendikanın varlığından da güç alarak sadece ama sadece yüzde 2’lik bir oynama ile kamu emekçilerinin aklıyla dalga geçmiştir” diye konuştu.
VERGİ VE HARÇLAR HER AY ARTIYOR
Bu masanın ve Hakem Heyeti’nin yapısını kabul etmediklerini dile getiren Yeşildağ, “ çünkü kamu emekçilerinin tamamını temsil etmiyor. İktidar, yandaş konfederasyon ile el ele vererek, kendi istatistik kurumunun ölçtüğü enflasyonun altında, yoksulluk sınırına dahi ulaşmayan ücretler dayatmaktadır. 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırının 40 bin TL’ye ulaştığı, büyükşehirlerdeki kira ortalamasının en düşük memur maaşının 3’te 2’si ettiği, temel gıda ürünlerine günlük fiyat artışları yapıldığı, vergi ve harçların her ay artırıldığı günlerden geçmekteyiz” şeklinde konuştu.
Muhabir : HAMZA TAVNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)