Gelinim Mutfakta'dan Fıstıklı Kaymaklı Antep Bomba Tarifi: Herkesin Beğeneceği Bir Tatlı
Gelinim Mutfakta'nın nefis Fıstıklı Kaymaklı Antep Bomba tarifini keşfedin! Lezzetli malzemelerle hazırlayın, sevdiklerinize ikram edin!
11 Ekim Cuma günü ekranlarda yerini alan Gelinim Mutfakta programında Fıstıklı Kaymaklı Antep Bomba yemeği izleyenlerin ilgisini çekti.
Yemek tarifinin yapım aşaması ve lezzeti hakkında bilgi edinmek isteyenler, sosyal medya ve internet üzerinden araştırmalara başladı. Niğde Anadolu Haber editörleri olarak, bu nefis tarifin detaylarını sizler için derledik.
GELİNİM MUTFAKTA FISTIKLI KAYMAKLI ANTEP BOMBA TARİFİ
- Malzemeler
125 gram tereyağı
1 çay bardağı toz fıstık
1,5 su bardağı un (Hamurun kıvamına göre biraz daha eklenebilir)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Şerbet İçin
- 1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
GELİNİM MUTFAKTA FISTIKLI KAYMAKLI ANTEP BOMBA YAPIMI
Şerbetinizi hazırlamak için, 1,5 su bardağı şekeri ve 1,5 su bardağı suyu bir tencereye alın. 2-3 damla limon suyu ekleyin ve 15-20 dakika kaynatın.
Hamur malzemelerini geniş bir kapta birleştirip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Fırından çıkan tatlıları 5 dakika beklettikten sonra, ılık şerbeti üzerlerine gezdirin. Son olarak, tatlınızın üzerine toz fıstık serperek servis edebilirsiniz.
Muhabir : HABER MERKEZİFıstıklı Kaymaklı Antep Bomba, lezzeti ve sunumuyla misafirlerinizi etkileyebilecek özel bir tatlı olarak karşımıza çıkıyor. Şimdiden afiyet olsun!
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)