yandex
Gastro Niğde’den Lezzet ve Turizm Dolu Çıkış
  • DOLAR
    37,9543
    %0,01
  • EURO
    40,9583
    %0,00
  • G. Altın
    3.675,76
    %-0,05
  • Ç. Altın
    5.958,15
    %0,00
  • BIST
    9.167
    0
  • BITCOIN
    86,862.37
    -0.23
  • ETHEREUM
    2,063.697
    -0.06
  • DOLAR
    37,9543
    %0,01
  • EURO
    40,9583
    %0,00
  • G. Altın
    3.675,76
    %-0,05
  • Ç. Altın
    5.958,15
    %0,00
  • BIST
    9.167
    0
  • BITCOIN
    86,862.37
    -0.23
  • ETHEREUM
    2,063.697
    -0.06

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Gastro Niğde’den Lezzet ve Turizm Dolu Çıkış


Niğde’nin Lezzetlerini tanıtmak için adım atıldı

Gastro Niğde’den Lezzet ve Turizm  Dolu Çıkış
Görsel Kaynağı :
HABER MERKEZİ

Niğde'nin gastronomi turizmini daha ileriye taşımak amacıyla kurulan Gastro Niğde 2024 Derneği, başta yerel lezzetleri ve yöresel mutfağı tanıtmak olmak üzere önemli adımlar atmaya devam ediyor. Dernek, ilk basın toplantısını  Niğde Gümüş Et Restaurant’ta düzenleyerek, Niğde'nin gastronomik potansiyelini tanıtmak için önemli bir adım atmış oldu.

2099687d56381-5cfb-4797-b556-65e6d527b9e3.jpg

GASTRO NİĞDE 2024 DERNEĞİ’NİN KURULUŞ AMACI

Gastro Niğde 2024 Derneği, akademisyenler, turizmciler, işletmeciler ve şeflerden oluşan üyeleriyle, Niğde'nin gastronomi turizmini geliştirmek ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla kuruldu. Niğde'nin zengin tarihi ve mutfak kültürünü ön plana çıkaran dernek, şehrin gastronomi turizmi açısından hak ettiği yeri almasını sağlamayı hedefliyor. Dernek, "Güneş Aladağlar’dan doğuyor, kadim lezzetler turizmle buluşuyor" sloganı ile çalışmalarına hız kazandırdı.

458825de2a8b5-262d-468a-a39a-909c6b9dee6c.jpg

GASTRO NİĞDE 2024 DERNEĞİ’NİN ETKİNLİĞİ

Derneğin düzenlediği etkinlik, şehrin gastronomi alanındaki potansiyelini tanıtmak için Niğde Gümüş Et Restaurant’ta yapıldı. Etkinliğe basın mensuplarının katılımı oldukça yoğun oldu ve şehre özel yerel lezzetler davetlilere sunuldu. Etkinlikte, Niğde'nin mutfak kültürünün yanı sıra, bölgedeki gastronomik değerlerin korunması ve tanıtılması konularında yapılan çalışmalar da detaylı bir şekilde paylaşıldı. Dernek üyeleri, gastronomi turizmini geliştirmek için yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

DERNEK BAŞKANI RIDVAN TOPRAK’TAN VURGULAR

Etkinlikte söz alan dernek başkanı Rıdvan Toprak, derneğin kuruluş amacını ve hedeflerini vurguladı. Toprak, “Güneş Aladağlar’dan doğuyor, kadim lezzetler turizmle buluşuyor” sloganıyla yola çıktıklarını ifade etti. Ayrıca, Niğde'nin gastronomik değerlerinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtılmasını sağlamak için çalışmalarına hızla devam edeceklerini belirtti. Toprak, “Çıraklık ve kalfalık dönemlerini geride bıraktık, şimdi ustalık dönemi için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Niğde gastronomisini hak ettiği noktaya taşımak için hep birlikte çalışacağız” dedi.

255991be126ea-ead1-4500-b217-8978a6e5a046.jpg

NİĞDE’NİN GASTRONOMİK DEĞERLERİ

Niğde'nin sahip olduğu gastronomik zenginlikler, etkinlikte detaylı bir şekilde anlatıldı. Niğde’nin yerel lezzetleri ve mutfağının ne kadar özgün ve değerli olduğu vurgulandı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi ve Gastro Niğde Derneği Üyesi İsa Serhan Cihangir, Niğde’nin 10 bin yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen gastronomi turizminde istenilen seviyeye henüz ulaşamadığını belirtti. Cihangir, yerel yönetimler ve basının desteğiyle, Niğde’nin gastronomi, kültür ve turizm alanlarında hak ettiği yerini alabileceğine inandığını ifade etti.

COĞRAFİ İŞARETLE TESCİLLENMİŞ YEREL LEZZETLER

Etkinlikte, Niğde'ye ait beş yerel lezzetin coğrafi işaretle tescillenmiş olduğu bilgisi de paylaşıldı. Dernek üyelerinden Şinasi Özmen, bu sayının artırılması için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Niğde’nin kendine özgü tatlarının tescillenmesi ve korunması gerektiğini vurgulayan Özmen, bu lezzetlerin sadece Niğde’de değil, tüm Türkiye’de tanıtılması gerektiğini ifade etti.

EĞİTİM VE GENÇ İSTİHDAMINA YÖNELİK ADIMLAR

Etkinlikte gastronomi eğitimi konusuna da değinildi. Niğde Turizm Otelcilik Lisesi Yiyecek İçecek ve Mutfak Bölümü Öğretmeni Mustafa Salman, öğrencilerin sektöre erken yaşta hazırlanmaları için staj programlarının ve gastronomi akademisinin önemli olduğunu belirtti. Dernek bünyesinde kurulacak olan gastronomi akademisi ile daha kapsamlı eğitimlerin sunulacağını ifade eden Salman, gençlerin gastronomi alanında gelişmelerini sağlayacak bir altyapı oluşturulması gerektiğini söyledi.

36955466c96c1-f798-4be1-84e0-15eba897cf4f.jpg

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA VE GASTRONOMİ TURİZMİ

Dernek, gastronomi turizminin sadece tanıtım ve kültürel değerlerin korunması açısından değil, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınma açısından da büyük bir öneme sahip olduğuna inanıyor. Niğde’nin gastronomik potansiyelinin artırılması ve gastronomi turizminin yaygınlaştırılmasıyla, bölgedeki ekonomik kalkınmanın da hız kazanacağı düşünülüyor. Dernek, bu amaçla yerel halkın ve iş dünyasının katılımını sağlamak için çeşitli projeler geliştirecek.

35036ab23bb89-9907-4e02-b355-24ff436052a4.jpg

NİĞDE’Yİ GASTRONOMİ TURİZMİNDE YÜKSELTMEK

Gastro Niğde 2024 Derneği’nin düzenlediği etkinlik, şehrin gastronomik değerlerinin daha geniş kitlelere tanıtılması ve gastronomi turizminin gelişmesi adına önemli bir adım oldu. Niğde’nin yerel lezzetlerini ve mutfak kültürünü tanıtmak için atılacak adımlar, şehri gastronomi turizmi alanında daha fazla öne çıkaracaktır. Dernek üyelerinin ortak çabaları ve Niğde halkının desteği ile, şehrin gastronomi turizmi alanında hak ettiği yeri alacağına inanılıyor.

Muhabir : Çağlar TUNCER
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans