• DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42
  • DOLAR
    32,7268
    %-0,06
  • EURO
    35,2003
    %0,49
  • G. Altın
    2.447,76
    %-0,09
  • Ç. Altın
    3.951,61
    %0,00
  • BIST
    10.739
    0
  • BITCOIN
    63,295.96
    -0.39
  • ETHEREUM
    3,494.90
    -0.42

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde’nin 100’e yakın yemeği Tabal Gastronomi Evi’nde


Niğde’nin lezzet durağı olan Tabal Gastronomi Evi’nde, yöresel lezzetler gelenlerin beğenisine sunuluyor.

Niğde’nin 100’e yakın yemeği Tabal Gastronomi Evi’nde

NiÄŸde’nin lezzet durağı olan Tabal Gastronomi Evi’nde, yöresel lezzetler gelenlerin beÄŸenisine sunuluyor. 

100’e yakın yemeÄŸin yer aldığı Tabal Gastronomi Evi’nde, NiÄŸdeli kadınlar için de istihdam kapısı açılıyor. 

Tabal Gastronomi Evi’nde Bor söğürme, Niğde tava, ayva boranası başta olmak üzere, birçok yemek yer alıyor.

NİĞDE’NİN YÖRESEL LEZZETLERİ ÖN PLANA ÇIKIYOR

Niğde Belediyesi tarafından tarihi konakta hayata geçirilen Tabal Gastronomi Evi’nde hem unutulan lezzetler gün yüzüne çıkartılıyor hem de kadınlara istihdam sağlanıyor.

NiÄŸde mutfağına ait coÄŸrafi iÅŸaretli Bor söğürme, ayva boranası baÅŸta olmak üzere 100’e yakın yemek çeÅŸidinin sunulduÄŸu Gastronomi Evi’nde kadın istihdamına da önem veriliyor. Adını, NiÄŸde, NevÅŸehir ve Aksaray üzerinde kurulan bir medeniyet olan Tabal Ä°mparatorluÄŸu’ndan alan Gastronomi Evi ile ilgili bilgi veren Ä°ÅŸletme Müdürü Gamze Dinç, hedeflerinin NiÄŸde’nin yöresel lezzetlerini ön plana çıkartmak olduÄŸunu söyledi. 

Dinç, "Bünyemizde yaklaşık 24 kişi çalışmakta ve bunların 18’i kadın istihdamından oluşmakta. Bunların büyük bir kısmı ev hanımları. Evlerine gidip el becerilerine, el lezzetlerine araştırarak, tadarak aldık ve şuan 18 bayan istihdam ediyoruz. Başkanımız da kadın istihdamına önem vermekte o anlamda da güzel bir fayda sağladı. Niğde’nin unutulmuş yemeklerini tatmanın vermiş olduğu keyif ve güzel dönüşler alıyoruz. Ovma çorbası yada Bor söğürmeye kolay ulaşabildikleri için bu anlamda memnunlar. Niğde’ye gelenleri Niğde’nin yerel lezzetlerini tatmaları için bekliyoruz" dedi.

AW037077_01.jpg

YEMEKLER TOPLUMSAL HAFIZALARDIR

Yemeklerin toplumsal hafızalarının olduğuna vurgu yapan Gastronomi Evi Mutfak Şefi Sema Nur Güven ise, her yemeğin bir hikayesi olduğunu söyleyerek, "Biz yemeklerin toplumsal hafızasına önem veriyoruz ve geçmişten günümüze gelen yemekleri aynen olması gerektiği şekilde uyguluyoruz, emeğin yoğun olduğu sofralar kuruyoruz. Çoğu gençlerimizin bilmediği daha çok anneannelerimizin, babaannelerimizin yaptığı tarifleri bizzat kendilerinden alarak uyguladık. Zeytinyağlıdan salçasına, salçadan sebzesine, içine attığımız baharata kadar hepsinin bir ele emeği bir reçete olduğunu bir hikaye olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Tabal Gastronomi Evi’ne gelen müşterilerde yemeklerin çok lezzetli olduğunu söyleyerek, herkesi davet ettiler.

18 kadın istihdam edilen Tabal Gastronomi Evi, Niğde mutfağını temsil edecek yeni nesil kadın şefler yetiştirmeyi de hedefliyor.

AW037077_02.jpg
Muhabir : Ä°HA
NiÄŸde haber / NiÄŸde Son Dakika Haber / NiÄŸde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans