• DOLAR
    33,0866
    %0,04
  • EURO
    36,0560
    %-0,18
  • G. Altın
    2.579,61
    %-0,81
  • Ç. Altın
    4.230,40
    %0,00
  • BIST
    11.194
    0
  • BITCOIN
    63,774.40
    -0.02
  • ETHEREUM
    3,406.49
    -0.15
  • DOLAR
    33,0866
    %0,04
  • EURO
    36,0560
    %-0,18
  • G. Altın
    2.579,61
    %-0,81
  • Ç. Altın
    4.230,40
    %0,00
  • BIST
    11.194
    0
  • BITCOIN
    63,774.40
    -0.02
  • ETHEREUM
    3,406.49
    -0.15

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Başkan Özdemir'den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı


Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı.

Başkan Özdemir'den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
Görsel Kaynağı :
Bülten

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, FETÖ terör örgütünün hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığını ve vatanseverliğini bir kez daha vurguladı.

Başkan Özdemir, mesajında, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişiminin, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü parçalamak ve anayasal düzeni ortadan kaldırmak amacıyla gerçekleştirilen bu saldırının, milletimizin yüksek iradesi ve kararlı duruşu sayesinde sonuçsuz kaldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen vatandaşlarımızın, güvenlik güçlerimizin yanında yer alarak, kadını, erkeği, genci ve yaşlısı demeden canlarını pahasına vatanı koruduğunu vurgulayan Özdemir, 15 Temmuz’un milletimizin yeniden dirilişinin ve şahlanışının destanı olduğunu söyledi.

Özdemir, “Egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğunun bir kez daha tüm dünyaya kanıtlandığı bu destansı direniş, tarihe altın harflerle yazılan şanlı bir demokrasi zaferi olarak hafızalara kazınmıştır” dedi.

Niğde'nin Kahraman Şehitleri

Başkan Özdemir, mesajında ayrıca Niğde’nin gururu olan 15 Temmuz kahramanlarını da andı. FETÖ'cü hainlerin planlarını bozarak darbenin seyrini değiştiren kahraman şehit Ömer Halisdemir’in, Niğde’nin ve ülkemizin gururu olduğunu belirtti.

15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı’na görevlendirilen Niğdeli polis memuru Varol Tosun’un hainler tarafından atılan bomba sonucu şehit düştüğünü, Boğaziçi Köprüsü’nde keskin nişancı tarafından vurulan Niğdeli polis memuru Kemal Tosun’un orada şehit olduğunu söyledi. Genelkurmay Başkanlığı önünde Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla toplanan vatandaşlar arasında yer alan Niğdeli Ramazan Konuş’un darbecilerin helikopterden attığı bomba sonucu şehit olduğunu, belediyeye ait kepçeyle darbecilerin tankını durdurmaya çalışan Niğdeli Yalçın Aran’ın uzun namlulu silahlarla şehit edildiğini, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü önünde darbecilere direnen Niğdeli Hakan Ünver’in ise F-16’dan açılan ateş sonucu şehit düştüğünü belirtti.

Başkan Özdemir, 15 Temmuz’da 6’sı Niğde nüfusuna kayıtlı olmak üzere 251 vatan evladının şehit olduğunu, 2194 vatandaşımızın da gazi olduğunu hatırlattı.

Milletimizin Direnişi ve Vatanseverliği

Özdemir, mesajının devamında, vatanımızın her karışının şehit kanlarıyla sulandığını ve bu topraklarda gözleri olan iç ve dış mihrakların, vatan için canını vermeye hazır nice kahramanlarımız olduğunu bilmeleri gerektiğini vurguladı. "Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda, kahramanlarımıza layık olabilmek için ülkemizi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Özdemir, 15 Temmuz Milli Birlik Günü dolayısıyla bağımsızlığımız uğruna canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, gazilerimize de minnet ve şükranlarını sundu.

Muhabir : Hatice SÖYLER
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans