Anne ve kızının evlerinde ürettiği takılar, iç pazarın yanı sıra dış pazarda da alıcı buluyor.
Anne ve kızının evlerinde ürettiği takılar, iç pazarın yanı sıra dış pazarda da alıcı buluyor.
El emeği göz nuru takılar, Türkiye ile beraber Dubai, KKTC, Libya, Fransa ve Almanya'da da talep görüyor.
Üretip sattıkları takılarla aile ekonomisine katkı sağlayan anne ve kızı, değerli ve yarı değerli taşlarda imal ediyor. Yapılan takıların içinde en çok anne-bebek ürünleri ve nazar duası ilgi görüyor
YURT DIŞINDAN DA ALICI BULUYORLAR
El ele vererek sürdürdükleri işlerinden elde ettikleri takılar, yurt içinin yanı sıra Dubai, KKTC, Libya, Fransa ve Almanya'dan talep görüyor.
İki ay önce açtıkları atölyede çalışmalarını sürdüren anne ve kızı, elde ettikleri gelirle aile bütçesine katkı sağlıyor.
Nevşehir'de 3 yıl önce başladığı takı yapımında profesyonelleşen ve atölye açan Bahtışen Arısoy, kendisine destek veren kızıyla ürettiği takıları yurt içi ve dışına pazarlıyor.
Ürünlerinin beğenilmesi üzerine taleplere yetişmekte güçlük çeken Arısoy'a 22 yaşındaki kızı Nermin Arısoy da destek vermeye başladı.
Üç yıldır evde yaptıkları üretimi, iki ay önce yaşadıkları Sulusaray beldesinde açtıkları atölyeye taşıyan anne ve kızı, değerli ve yarı değerli taşlardan rengarenk ürünler ortaya çıkarıyor.
El ele vererek sürdürdükleri işlerinde elde ettikleri gelirle aile bütçesine katkı sunan anne ve kızının ürettiği takılar, yurt içinin yanı sıra Dubai, KKTC, Libya, Fransa ve Almanya'dan talep görüyor.
Bahtışen Arısoy, atölyesini geliştirerek istihdama da katkı sunmak amacıyla KOSGEB desteği için proje hazırlayacaklarını belirtti.
EN ÇOK NAZAR DUASI VE ANNE-BEBEK ÜRÜNLERİNE İLGİ VAR
En çok talebin içinde nazar duası bulunan anne-bebek ürünlerine olduğunu aktaran Bahtışen Arısoy, şöyle konuştu:
"Evde hobi olarak başlamıştım, sonra hobi mesleğe dönüştü. Kişiye özel çalıştığımız için müşteri ne isterse o şekilde hazırlıyoruz. Yurt içi ve dışından mesaj attıklarında siparişlerini hazırlıyoruz. Türkiye'nin 81 ilinden, Dubai, KKTC, Libya, Fransa ve Almanya'dan talep geliyor, ürünü hazırlayıp gönderiyoruz. Çocuklarım okula giderken eğitimlerine katkı sağlıyordum sonra iş ilerledi, çok şükür çocukların ve kendimizin masrafını çıkarıyoruz. Yetişebildiğimiz kadar sipariş alıyoruz. Genelde bebek ürünlerine daha çok talep geliyor. İşimi ilerletmek istiyorum."
Annesinden tasarım dersi aldıktan sonra aynı atölyede çalışmaya başlayan Nermin Arısoy ise takı üretimin hem eğlenceli hem de karlı olduğunu ifade ederek, "Mesleğim ağız ve diş sağlığı teknisyeni ama annem bu işe yöneldiğinde ona destek vermek için yardımcı olmaya başladım." dedi.
Muhabir : AA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)