• DOLAR
    32,6454
    %0,04
  • EURO
    35,3540
    %-0,20
  • G. Altın
    2.501,03
    %-0,40
  • Ç. Altın
    4.015,45
    %0,00
  • BIST
    10.909
    0
  • BITCOIN
    55,350.11
    0.92
  • ETHEREUM
    2,887.18
    1.3
  • DOLAR
    32,6454
    %0,04
  • EURO
    35,3540
    %-0,20
  • G. Altın
    2.501,03
    %-0,40
  • Ç. Altın
    4.015,45
    %0,00
  • BIST
    10.909
    0
  • BITCOIN
    55,350.11
    0.92
  • ETHEREUM
    2,887.18
    1.3

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

10 Sanığın Tahliyesiyle Sinan Ateş Davasında Yeni Gelişme


Ankara - Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesine ilişkin davanın beşinci duruşması bugün görüldü. Mahkeme heyeti, ara kararında 10 sanığın yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

10 Sanığın Tahliyesiyle Sinan Ateş Davasında Yeni Gelişme
Görsel Kaynağı :
İHA

Hafta boyunca devam eden davada bugün de tanık ifadeleri alındı. Müşteki avukatlarının, sanıklar Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal’ın cep telefonu şifrelerinin ABD’den istenmesine yönelik talebi kabul edilirken, sanık Tolgahan Demirbaş’ın eski milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde bulunduğu iddiasının araştırılması talebi reddedildi.

Mahkeme, sanıklar Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy ve Alper Atay’ın savunmalarının alınmış olması, mevcut delil durumu ve tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi. Ayrıca dava dosyasının esas hakkındaki görüşünü sunması için cumhuriyet savcısına gönderilmesine hükmedildi.

MAHKEME SALONUNDA GERİLİM

Duruşma başında, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın "mahkeme başkanına sataştığı" gerekçesiyle dün salondan çıkarıldığı hatırlatıldı. Başkan, Tanal’ın bu celsede de salonda olduğunu belirterek, Tanal’ın salondan çıkarılmasını istedi. Tanal, bunun üzerine salondan ayrıldı.

TANIK İFADELERİ

Tanık Yusuf Mert, olay günü motokurye olarak sipariş götürdüğünü ve kaçan şahıslarla trafik ışıklarında karşılaştığını belirtti. Mert, "Motorda oturan kişide kask vardı, arkaya binende yoktu. Motoru hızlı kullanıyorlardı, dikkatimi çekti. Herhangi bir silah görmedim. Plakanın '35 E' kısmı dışındaki kısmı bantlıydı. Başka bir bilgim yok" dedi.

Tanık Yavuz Süleymanoğlu, sanık Aytaç Ataç’ı bir kafenin sahibi olarak tanıdığını söyledi. Cinayetle ilgili arkadaşı tarafından haberdar edildiğini belirten Süleymanoğlu, "Arkadaşım, yakında bir yerde ocak başkanının öldürüldüğünü söyledi. Ben de kim olduğunu sorunca 'Sinan Ateş' dedi" ifadelerini kullandı.

Tanık Gönül Ergin, olay günü doktor randevusu sonrası arabada seyir halindeyken silah sesi duyduğunu ve silahlı bir şahsın motorun arkasına binip hareket ettiğini gördüğünü belirtti.

Tanık Ahmet Keçik ise Ateş’in Çukurambar’daki ofisinden camiye gittiklerini, dönüşte Ateş’e seri şekilde ateş açıldığını anlattı. Keçik, "Rahmetlinin belindeki silahı aldım ve kendimi savunma ihtiyacı duydum. Rahmetliyi kontrol ettiğimde tepki vermiyordu. Silahların kaybolmaması için ofise götürdüm" dedi.

ARA KARAR VE GELECEK DURUŞMA

Duruşmaya saat 14.00’e kadar ara verildi. Mahkeme heyetinin bu aradan sonra ara karar açıklaması bekleniyordu. Duruşma 19 Temmuz’a ertelendi.

DÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Davanın dünkü celsesinde, Sinan Ateş’in annesi ve eşi ifade vermişti. Ateş’in annesi, oğlunun yanına gelerek "Anne, benim kalemimi kırdılar, bana suikast düzenleyecekler" dediğini ve bu sözler üzerine fenalaştığını anlattı. Ateş’in eşi Ayşe Ateş ise eşinin kendisini öldürmek için kiralık katil aradıklarını söylediğini ifade etti.

Ayşe Ateş, "Rahmetli eşim, 'Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım beni öldürmek için kiralık katil arıyormuş' diye defalarca bana söyledi. Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Mert Kerim Ejder’in eşine yönelik karalama kampanyası başlattığını ve bu iftiraların eşinin katliyle sonuçlandığını belirtti.

Sinan Ateş cinayet davasında yaşanan gelişmeler ve tanık ifadeleri, davanın seyrini önemli ölçüde etkileyecek gibi görünüyor. 19 Temmuz’da görülecek duruşmada neler yaşanacağı merakla bekleniyor.


Muhabir : Hatice SÖYLER
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans