• DOLAR
    34,2657
    %0,13
  • EURO
    37,2482
    %0,16
  • G. Altın
    3.005,44
    %0,35
  • Ç. Altın
    4.971,55
    %0,00
  • BIST
    9.019
    0
  • BITCOIN
    68,772.63
    -0.63
  • ETHEREUM
    2,732.22
    -0.49
  • DOLAR
    34,2657
    %0,13
  • EURO
    37,2482
    %0,16
  • G. Altın
    3.005,44
    %0,35
  • Ç. Altın
    4.971,55
    %0,00
  • BIST
    9.019
    0
  • BITCOIN
    68,772.63
    -0.63
  • ETHEREUM
    2,732.22
    -0.49

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Yeni Umut: Tetik Parmak Sendromuna Bitkisel Çözüm


Adana’da Veterinerlik Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Hikmet Yeter Çoğun, tetik parmak sendromu yaşayan hastalar için umut ışığı olabilecek yeni bir bitkisel karışım geliştirdi.

Yeni Umut: Tetik Parmak Sendromuna Bitkisel Çözüm
Görsel Kaynağı :
İHA

Çoğun, çeşitli bitkileri bir araya getirerek kasları rahatlatan bu karışımı, öncelikle arkadaşında denedi ve olumlu sonuçlar elde etti. Daha sonra aynı hastalığı yaşayan 12 gönüllü hastada denediği karışım, 1 hafta içinde şikayetlerin ortadan kalktığını gösterdi.

"1 Hafta İçerisinde Sorunların Çözüldüğünü Gördük"

Karışımın parmağa masaj yapılarak uygulandığını belirten Prof. Dr. Çoğun, bu ürünü tesadüfen bulduklarını ve ardından geliştirdiklerini ifade etti. Çoğun, "Tetik parmak rahatsızlığına iyi gelen çözeltimizi bulmuş olduk. Şu anda deneysel aşamada, ancak patent başvurusu için hazırlıklara başladık ve hız verdik. Gönüllülük esasına dayalı olarak başvuranlara ürünümüzü tavsiye ettik ve 1 hafta boyunca kullanmalarını sağladık. Sonuç olarak, tetik şeklinde kalan parmaklara masaj yaparak 1 hafta içerisinde sorunlarının ameliyatsız çözüldüğünü gördük. Şu ana kadar 12 kişi gönüllü olarak bize başvurdu ve hepsi şu an gayet iyi durumda" dedi.

Çoğun, bu bitkisel karışımın patentini aldıktan sonra farklı durumlarda da kullanılabileceğini belirterek, "Ürün ciltteki kaz ayaklarına da iyi geliyor. Kozmetik sanayiye uygulamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda eklem ağrılarına da iyi geldiğini keşfettik. Güzel bir ürün ve daha da geliştireceğiz" şeklinde konuştu.

"Parmağımdaki Kitlenme Kesilmeye Başladı"

Ürünü ilk deneyenlerden biri olan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sulanç, tetik parmak sendromu nedeniyle yaşadığı sıkıntıları anlattı. Sulanç, "Parmağımda ciddi ağrılar oluyordu ve parmak kapanıp açılması zor hale geliyordu. Karışımı sürdükten birkaç gün sonra, parmaktaki kitlenmenin kesilmeye başladığını fark ettim. Karışımın etken maddesi parmağımı tedavi etti ve sürekli olarak kullanmaya devam ettim" dedi.

Sulanç, rahatsızlığın annesinden genetik olarak geçtiğini ve annesinde de aynı karışımı denediğini belirtti. "İlk tedaviyi kendimde yaptım ve olumlu sonuç aldım. Yaşlı annemde de karışımı denediğimde olumlu sonuçlar alınca, büyük bir mutluluk yaşadım" diye ekledi.

Tetik Parmak Sendromu Nedir?

Tetik parmak sendromu, parmakların aniden kilitlenmesi, kasılı kalması ve buna bağlı ağrı şeklinde belirtilerle ortaya çıkan, yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir hastalıktır. Genellikle küçük parmak, yüzük parmağı ve başparmakta görülen bu sendrom, özellikle sağ el parmaklarında yaygın olarak gözlemleniyor.

Prof. Dr. Hikmet Yeter Çoğun'un geliştirdiği bu bitkisel karışım, tetik parmak sendromu için ameliyatsız bir çözüm sunarak, hastaların yaşam kalitesini artırmayı vaat ediyor. Patent sürecinin tamamlanmasıyla, karışımın daha geniş kitlelere ulaşması bekleniyor.

Muhabir : İHA
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans