• DOLAR
    32,6454
    %0,04
  • EURO
    35,3540
    %-0,20
  • G. Altın
    2.501,03
    %-0,40
  • Ç. Altın
    4.015,45
    %0,00
  • BIST
    10.909
    0
  • BITCOIN
    55,350.11
    0.92
  • ETHEREUM
    2,887.18
    1.3
  • DOLAR
    32,6454
    %0,04
  • EURO
    35,3540
    %-0,20
  • G. Altın
    2.501,03
    %-0,40
  • Ç. Altın
    4.015,45
    %0,00
  • BIST
    10.909
    0
  • BITCOIN
    55,350.11
    0.92
  • ETHEREUM
    2,887.18
    1.3

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Yediemin'de Araç Sahiplerine Uyarı: Yeni Düzenleme ile Satış Süreci Hızlanacak


AKP'nin TBMM Başkanlığına sunduğu 9. Yargı Paketi ile Karayolları Trafik Kanunu’nda önemli değişiklikler yapılması planlanıyor. Bu değişiklikler, yediemin otoparklarında bekleyen araçların satışıyla ilgili süreci hızlandırmayı hedefliyor.

Yediemin'de Araç Sahiplerine Uyarı: Yeni Düzenleme ile Satış Süreci Hızlanacak
Görsel Kaynağı :
İHA

Yediemin otoparklarında bekleyen ve üzerlerinde 'satılamaz, devredilemez, haciz, ihtiyati haciz, rehin gibi şerhler' bulunan araçların satış işlemleri, bu şerhler nedeniyle uzun zaman alıyordu. Yeni düzenleme ile birlikte bu şerhleri koyan kurumlara araçların satışı bildirilecek ve satış işlemi ile birlikte şerhler kaldırılacak.

KISA SÜREDE EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Yeni düzenleme, herhangi bir sebeple trafikten menedilen ve sahiplerine ulaşılamayan araçların kısa sürede satılarak ekonomiye kazandırılmasını öngörüyor. Bu sayede, yediemin otoparklarında çürüyen ve ekonomik değerini yitiren araçların tekrar kullanıma kazandırılması amaçlanıyor.

SATIŞ SÜRECİ KOLAYLAŞACAK

Araçların şasi veya motor seri numaralarının bulunmaması durumunda, bu eksiklikler satış işlemini gerçekleştirecek kurum tarafından tamamlanarak araç satışa hazır hâle getirilecek. Ayrıca, satış konusu aracın vergi, ceza veya prim gibi borçları, satıştan önceki sahibine ait olacak. Bu düzenleme ile aracın mülkiyeti satın alan kişiye bütün borç ve yüklerinden ari olarak geçecek.

BEŞ YIL İÇİNDE HAK SAHİPLERİNE ÖDEME

Araçların satışlarının kolaylaştırılması ile hem bu araçların ekonomik değerlerini yitirmesinin hem de hak sahiplerinin daha fazla mağdur olmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Yeni düzenlemeye göre, satıldığı tarihten itibaren beş yıl içinde müracaat hâlinde nemalarıyla birlikte bu satıştan elde edilen para hak sahiplerine ödenecek. Beş sene içinde herhangi bir müracaatın olmaması hâlinde söz konusu bedeller hazineye irat kaydedilecek.

YEDİEMİN OTOPARKLARINDA 15 BİN ARAÇ

AKP kaynaklarına göre, yıllardır yediemin otoparklarında bekleyen yaklaşık 15 bin araç bulunuyor. Ne sahipleri bulunabiliyor, ne de sahipleri gelip teslim alıyor. Bu araçlar, güneşin, karın, yağmurun altında çürüyerek ekonomik değerlerini yitiriyor. Bu durumun önüne geçmek için, araçların kısa sürede satılmasına yönelik adımlar atılıyor.

SATIŞ USULÜ KOLAYLAŞTIRILIYOR

Trafikten men edilerek alıkonulan ve yediemin otoparklarında bulunup da sahipleri tarafından altı ay içinde teslim alınmayan veya sahiplerine ulaşılamayan araçların satış usulü kolaylaştırılıyor. Satışın hızlandırılması için araç üzerindeki şerhler kaldırılacak. Beş yıl içinde satış parası teslim alınmazsa, hazineye gelir kaydedilecek.

Bu yeni düzenlemelerle, yediemin otoparklarında bekleyen araçların satışı hızlandırılacak ve ekonomiye katkı sağlanacak. Araç sahiplerinin, bu düzenlemelerle ilgili dikkatli olmaları ve haklarını zamanında talep etmeleri önem taşıyor.


Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans