• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Vatandaşın zam şikâyeti!


Yaşanan son zamların ardından Niğde Anadolu Haber pazarın nabzını tuttu. Zamlardan hem pazarcı esnafı, hem de vatandaşlar şikâyetlerini dile getirdi.

Vatandaşın zam şikâyeti!

“CUMHURİYET BÖYLE BİR ZAM GÖRMEDİ”

 

 

Vatandaşın zam şikâyeti!

Yaşanan son zamların ardından Niğde Anadolu Haber pazarın nabzını tuttu. Zamlardan hem pazarcı esnafı, hem de vatandaşlar şikâyetlerini dile getirdi. 

Pazarcı esnafı, özellikle akaryakıta gelen zamların ardından kar etmekte zorlandıklarını ifade ederken, vatandaşlarda bu fiyat artışlarının cumhuriyet tarihinin en şiddetli zammı olduğunu söylediler. 

Öte yandan, Niğde Perşembe Pazarında gazetemiz mikrofonuna açıklamalar yapan iki farkı görüş arasında arbede yaşandı. 

PAZARCI ESNAFI: “PAZARDA HERKES GEZİCİ, ALICI YOK”

Niğde Anadolu Haber mikrofonuna konuşan pazarcı esnafı zamlardan dert yanarken, üreticinin de hak ettiğini alamadığını, yakında herkesin ağaçlarını kesmek zorunda kalacağını söyledi. 

Esnaf, “Hiçbir şeye güç yetmiyor. 26 liralık akaryakıt 35 liraya çıkınca vatandaş perişan oldu. Pazarda herkes gezici, alıcı yok. Gerçekten şuanda durumumuz iyi değil. Biz de müşteriye ucuz ürün satmaz istiyoruz. Akaryakıta zam, meyveye zam, akaryakıta zam yolcu ücretine zam, akaryakıta zam hayatımıza zam demektir. Bugün üretici hak ettiğini almıyor. Yakında herkes ağaçlarını kesecek. Kiraz fiyatlarını görüyoruz. 7,5 liraya kiraz veriyorlar, bozan yok. Bahçenin giderini hesapladığımız zaman kar etmiyoruz. Anca dengi dengine geliyor. 1.200 lira gübrenin torbası, bir ilaçlama 750 lira, tankeriyle birlikte 1.000 liraya çıkıyor. Nasıl kar edeceğiz? Biz fiyatları müşteriye yansıtamıyoruz ama hükümet bize yansıtıyor. Müşteri gelip niye zam var diye ağlıyor, asıl ağlamaları gereken hükümet. Hükümet yapıyor zammı, hükümete bir şey diyen yok.” dediler. 

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN ŞİDDETLİ ZAMMI”

Son zamanlarda akaryakıt başta olmak üzere, birçok kalemde zamların yapılmasına tepkiler büyüyor. 

Niğde Perşembe Pazarında görüşünü aldığımız vatandaşlar,  “Böyle bir zam gördük mü ömrümüzde? Cumhuriyet tarihinin en şiddetli zammı. Cumhuriyet böyle bir zam görmedi. Ülkenin durumu gerçekten çok kötü. Ülkenin gidişatı hiç iyi değil. Asgari ücrete ve maaşlara zam yapıldı ama verilen zam maaşlara yansımadan eridi. Pazara alışverişe çıktık mı poşeti dolduramadan geri eve dönüyoruz. Cebimizdeki paranın alım gücü son derece düştü. Bu durumda, temel ihtiyaçlarımızı almakta çok büyük zorluk çekiyoruz. Maaşlara yapılan zamlar, market ve pazardaki zamlara yetişemiyor.” diye konuştular. 

İKİ GÖRÜŞ ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

Niğde Perşembe Pazarında, yaptığımız röportaj sırasında iki farklı görüşü olan vatandaşlar arasında elektriklenme arbedeye dönüştü. 

Son gelen fiyat artışlarıyla ilgili yapılan röportaj esnasında zamların eleştiren pazarcı esnafı ile, bir vatandaş arasında tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma kısa süre içerisinde arbedeye dönüşürken, tartışan iki vatandaşı araya giren diğer vatandaşlar sakinleştirdi. 

Muhabir :
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans