Türk Mutfağı Haftası’nda Aktaş’ta kültür ve lezzet buluştu
Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Niğde Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Aktaş Belediyesi’nin iş birliğinde düzenlenen “Mübadele Yemeklerimizden Çarşaf Pidesi Etkinliği”, Aktaş Belediyesi Yenimahalle Andaval Kilisesi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Niğde Valisi Cahit Çelik’in eşi Nermin Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk, İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurdan Özkul ve Aktaş Belediye Başkanı Kamber Türkmen katıldı.
“HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR”
İl Kültür Müdürü Elif Belkıs Baştürk konuşmasında, Aktaş’ın tarihi ve kültürel mirasına vurgu yaparak, “Gelenekten geleceğe uzanan gerçek lezzet, yaşadığın topraklarda saklı. Bu anlamlı etkinliği, misafirperverliğiyle bilinen bu topraklarda gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türk mutfağı, sadece yemek değil; bir yaşam biçimi, bir kültürdür. Bu kültürün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması hepimizin sorumluluğudur” dedi.
ÇELİK: “HEPİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”
Niğde Valisi’nin eşi Nermin Çelik ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Sayın Emine Erdoğan’ın öncülüğünde her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Aktaş’ın, geçmişten bugüne taşıdığı misafirperverlik ruhu, bu etkinliğe ayrı bir anlam katıyor. Türk mutfağı gelenek ve göreneklerine sıkı sıkıya bağlı bir mutfaktır. Bu değerlerin korunması, yaşatılması ve tanıtılması için hepimize büyük görev düşüyor.”
Etkinlikte KADAM Aktaş Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanan çarşaf bidesi ve irmik helvası katılımcılara ikram edildi. Ayrıca çarşaf bidesinin yapımı uygulamalı olarak gösterildi.
Katılımcılar maniler eşliğinde keyifli vakit geçirdi.
Muhabir : Aylin KİNNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)