21-27 Mayıs 2025 tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nın açılış etkinliği, Aktaş Kasabası’nda yoğun katılım ve coşkulu bir atmosferle gerçekleştirildi.

Yöresel tatların ön plana çıktığı programda, kadın emeği ve mutfak kültürünün gücü vurgulandı.
BAŞKANLARDAN KADINLARA TAM DESTEK
Programın ev sahipliğini üstlenen Aktaş Belediye Başkanı Kamber Türkmen ile KADAM Aktaş Kadın Kooperatifi Başkanı Gülizar Tokmak, kadınların üretime katılımını desteklediklerini vurguladı.
Gerçekleştirilen etkinlikte yöresel ürünlerin tanıtımıyla, kasabanın sosyal ve ekonomik yaşamına katkı sağlanması hedeflendi.

GENÇ AŞÇI BELİNAY ŞENOL GÖZ DOLDURDU
Gastro Niğde’nin en genç üyesi, Aktaşlı lise öğrencisi Belinay Şenol, etkinlikteki sunumuyla büyük takdir topladı.
Şenol, genç yaşına rağmen mutfağa olan ilgisi ve becerisiyle alkış aldı.

YÖRESEL TATLAR DAMAKLARDA KALDI
Aktaşlı kadınlar tarafından hazırlanan gözleme, erişte, tarhana, turşu gibi geleneksel lezzetler, davetlilerin beğenisine sunuldu.
Katılımcılar, hem lezzet dolu sofraların hem de sıcak sohbetlerin tadını çıkardı.
Etkinliğe; Niğde Valisi Cahit Çelik’in eşi Nermin Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk, AK Parti Niğde Kadın Kolları Başkanı Nurdan Özkul, Gastro Niğde kadın üyeleri ve Aktaşlı kadınlar, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)