• DOLAR
    34,1591
    %0,08
  • EURO
    38,1133
    %-0,21
  • G. Altın
    2.913,97
    %-0,65
  • Ç. Altın
    4.899,30
    %0,64
  • BIST
    9.815
    -0.53
  • BITCOIN
    66,188.10
    0.33
  • ETHEREUM
    2,700.71
    0.16
  • DOLAR
    34,1591
    %0,08
  • EURO
    38,1133
    %-0,21
  • G. Altın
    2.913,97
    %-0,65
  • Ç. Altın
    4.899,30
    %0,64
  • BIST
    9.815
    -0.53
  • BITCOIN
    66,188.10
    0.33
  • ETHEREUM
    2,700.71
    0.16

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Tarımın bir numaralı düşmanı: Zararlılar


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, tarım ürünlerine zarar veren böceklerin verim kaybı yaşattığını anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, tarım ürünlerine zarar veren böceklerin verim kaybı yaşattığını anlattı. 

Gürer, Akdeniz Sineğine karşı da etkili olabilecek bir ilacın bulunmadığını hatırlattı. 

TARIM ALANLARI FARE BASKININA UĞRADI

Geçmişte çekirge istilalarıyla mücadele eden tarım alanlarının, şimdi de farelerin baskınına uğradığını söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, farklı illerde farelerle ilgili yapılan mücadelelere rağmen üretim kayıplarının önemli ölçüde devam ettiğini belirtti. 

Özellikle genç fidan ağaçlarının fareler tarafından büyük zarar gördüğünü aktaran Gürer, Balıkesir, Çorum, Tokat, Niğde, Konya, Denizli, Afyon, Kütahya, Sivas, Ankara ve Kırıkkale'de ciddi fare saldırıları yaşandığını ifade etti.

OLUMSUZ ETKİLERİ HALEN DEVAM EDİYOR

Farelerle ilgili bazı bölgelerde mücadelelerin sürdüğünü ancak farelerin olumsuz etkisinin hala devam ettiğini belirten Gürer, doğanın dengesiyle oynandıkça bu tür sorunların artacağını söyledi. Tarım ilaçlarının kullanımı ve farklı zararlılarla mücadele sonucunda doğada yılanların yok edildiğini, bu nedenle farelerin kontrolsüz bir şekilde çoğaldığını belirtti. Yılanların farelerin varlığını kontrol ederek önemli bir denge sağladığını, şimdi ise farelerin üretim alanlarını işgal ederek ciddi verim kayıplarına neden olduğunu vurguladı.

Fotoğraf 1.jpg

DAHA FAZLA DESTEK VERİLMELİ

Üreticilerin bu konuda büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Ömer Fethi Gürer, farelerin yarattığı zararların telafi edilmesini ve farelere karşı etkin mücadele için Tarım ve Orman Bakanlığı'nın il müdürlüklerinin daha fazla destek vermesi gerektiğini belirtti.

TUZAKLARLA SORUN ÖNLENMEYE ÇALIŞILIYOR

Akdeniz sineği nedeniyle narenciye, elma ve şeftali üretiminde de önemli kayıplar yaşandığını söyleyen Gürer, bu konuda henüz etkili bir ilaç geliştirilemediğini ve tuzaklarla sorunun önlenmeye çalışıldığını belirtti. Domates güvesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, süne zararlısına karşı devlet destekli mücadelenin üreticinin kendisine bırakıldığını ve bu durumun üreticilerin sorunlarını artırdığını söyledi.

GÜRER, ÜRETİCİNİN YALNIZ BIRAKILMAMASINI İSTEDİ

Ömer Fethi Gürer, tarım zararlarına karşı topyekûn bir mücadele geliştirilmesinin, ileride daha büyük sorunların oluşmasını önleyeceğini kaydetti. Gürer, bu bağlamda devlet desteğinin önemine vurgu yaparak, üreticilerin yalnız bırakılmamasını istedi.


Fotoğraf 1.jpg image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget
Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans