Belediyeye 'Sarı' uyarı
Ayhan Işık, Niğde Belediyesi’nin aidat ve teminat ücretlerine yeniden bir çözüm getirileceğinden umutlu olduklarını belitti.

Niğde Belediyesi’nin 2024 yılında 8 bin 750 TL olan taksi duraklarına ve taksicilere uyguladığı aidat ve teminat ücretlerinin 2025 yılı için 20 bin TL'ye çıkarılmasına itiraz ettiklerini dile getiren Ayhan Işık, Niğde Belediyesinden gelecek çözüm için umutlu olduklarını belirtti. Ayrıca aylık 2 bin TL teminat ve 1.500 TL tellaliye ücretlerinin de taksiciler için ağır bir yük oluşturduğunu dile getiren Işık, yeni düzenlemelerdeki plaka tescil uygulamalarını da kabul etmediklerini söyledi.
Niğde’de uzun yıllardır taksicilik yapan Ayhan Işık, Niğde Belediyesi’nin 2025 yılı için taksi duraklarına ve taksicilere uygulayacağı aidat ve teminat ücretlerinin Niğde’nin ekonomik yapısına uygun olmadığını ifade etti.
1998 yılından bu yana şehirde taksicilik yapan Işık, iş hayatına kırsal bir şehirde devam eden taksiciler olarak, büyükşehirlerle kıyaslanamayacak şartlarda çalıştıklarını belirtti. Ayhan Işık, Niğde'nin küçük ölçekli bir şehir olduğunu ve kazançlarının da buna bağlı olarak sınırlı olduğunu ifade ederek, "Büyükşehirlerde taksiler dönüşte yolcu alma şansına sahipken, biz genellikle yolcuyu bırakıp boş dönüyoruz. Belediyemizin bu gerçekleri göz önünde bulundurmasını istiyoruz" dedi.
"Aidat en fazla 12 veya 14 bin tl olmalı"
2024 yılında 8 bin 750 TL olan yıllık aidatın 2025 yılı itibariyle 20 bin TL'ye çıkarılmasını doğru bulmadıklarını dile getiren Işık, bu artışa itiraz ettiklerini ve belediye başkanının itirazlarını dikkate alarak yeni bir düzenleme için çalıştığını belirtti. Işık, taksicilerin beklentisini 12 bin-14 bin TL arasında bir aidat rakamı olduğunu söyleyen Işık, “ Bu rakamın enflasyon oranlarına daha uygun olacağını düşünüyoruz. Ayrıca aylık 2 bin TL teminat ve 1.500 TL tellaliye ücretleri de taksiciler için ağır bir yük oluşturuyor” diye konuştu.
"Noter masrafları ve tescil uygulaması kabul edilemez"
Yeni düzenlemelerdeki noter masraflarına ve plaka tescil uygulamalarına da karşı çıkan Işık, "Biz yıllardır noter olmadan çalışmalarımızı sürdürdük. Eğer noter gerekiyorsa, bu masraf ihale sırasında belediye tarafından karşılanabilir. Ayrıca, belediye plaka tescil uygulamasıyla plakalarımızı kendi bünyesine almak istiyor. 26 yıllık plakamı belediyeye tescil ettirmek istemiyorum" şeklinde konuştu.

“Kırsal şehir koşulları göz önünde bulundurulmalı”
Ayhan Işık, Niğde’nin kırsal bir şehir olduğunu ve büyükşehirlerde uygulanan aidat ve teminat ücretlerinin Niğde için geçerli olmasının adil olmadığını belirtti. Kayseri’de yıllık araç başına işgaliye bedelinin 1.200 TL, Nevşehir’de ise daha düşük olduğunu söyleyen Işık, Niğde için de daha uygun bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.
“Ekonomik gerçeklere uygun düzenlemeler bekliyoruz”
Işık, son olarak, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan’a konuya gösterdikleri duyarlılık ve yaklaşım için teşekkür etti. Belediye Başkanı Özdemir’in, taksicilerle yapılacak toplantıda çözüm arayışına gireceğini belirttiğini aktaran Işık, kırsal bir şehirdeki taksicilerin ekonomik gerçeklerine uygun düzenlemeler yapılmasını beklediklerini ifade etti.
Taksiciler, Niğde Belediyesi ile iş birliği içinde daha adil bir düzenleme yapılması için çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, çözüm için umutlu olduklarını ifade etti. Niğde Belediyesi’nin bu konuda atacağı adımlar merakla bekleniyor.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)