• DOLAR
    32,6102
    %0,21
  • EURO
    35,3089
    %0,11
  • G. Altın
    2.478,11
    %0,45
  • Ç. Altın
    3.962,74
    %0,00
  • BIST
    10.715
    0
  • BITCOIN
    55,994.52
    -2.07
  • ETHEREUM
    3,002.48
    -3.01
  • DOLAR
    32,6102
    %0,21
  • EURO
    35,3089
    %0,11
  • G. Altın
    2.478,11
    %0,45
  • Ç. Altın
    3.962,74
    %0,00
  • BIST
    10.715
    0
  • BITCOIN
    55,994.52
    -2.07
  • ETHEREUM
    3,002.48
    -3.01

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Suriyeli Sığınmacılarla İlgili Gerilim Tırmanırken Bakan Güler'den Net Mesaj


Milli Savunma Bakanı Güler: "Kamu düzenini bozma girişimleri başarısız kılınacak"

Suriyeli Sığınmacılarla İlgili Gerilim Tırmanırken Bakan Güler'den Net Mesaj
Görsel Kaynağı :
İHA

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Suriyeli sığınmacılar konusundaki olumsuz algı ve artan gerilimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Güler, Türkiye'ye karşı faaliyet gösteren unsurların kamu düzenini bozma girişimlerinin, devletin tüm birimlerinin özverili çabası sayesinde başarısız kılınacağını vurguladı.

Bakan Güler, TSK Komuta Kademesi, Bakan Yardımcıları ve birlik komutanlarının katıldığı video telekonferans toplantısında yaptığı konuşmada, Suriyeli sığınmacılarla ilgili son dönemde oluşturulmaya çalışılan olumsuz algıya dikkat çekti. Güler, Türkiye'nin kamu düzenini bozma girişimlerine karşı tedbirlerin alındığını ve bu girişimlerin sonuçsuz kalacağını belirtti.

Karadeniz'de Güvenlik İçin Yeni Adım: Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu

Toplantıda, Karadeniz'deki deniz güvenliğini sağlamak amacıyla Romanya ve Bulgaristan ile birlikte oluşturulan Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz Görev Grubu'nun aktif hale geldiğini duyuran Güler, bu grubun 1 Temmuz'dan itibaren 6 ay boyunca Türk Deniz Kuvvetleri'nin komutasında olacağını ifade etti.

Terörle Mücadelede Kararlılık Vurgusu

Güler, terörle mücadeleye de değinerek, son zamanlarda terör örgütüne katılımların neredeyse sıfıra indiğini ve teslim olan terörist sayısının arttığını belirtti. Terör örgütü mensuplarının kaçtıkları yerlerde Mehmetçiğin çelik pençesi altında ezileceğini ve terörle mücadelenin tereddütsüz süreceğini söyledi. Güler, Suriye'nin kuzeyinde yapay bir terör devleti kurma çabalarına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini de vurguladı.

Orman Yangınlarıyla Mücadelede Destek

Bakan Güler, orman yangınlarının söndürülmesi konusunda da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) destek verdiğini belirtti. Hava araçları ve personelin katkısıyla 6 ayrı yerde meydana gelen orman yangınlarının söndürülmesinde 14 helikopter ve 5 yangın söndürme aracının kullanıldığını, toplamda 499 sorti ile 962 ton su kullanıldığını açıkladı.

Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. Yıl Dönümü

Bakan Güler, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. yıl dönümünün 20 Temmuz'da kutlanacağını ve Ada'da iki devletli çözüme yönelik duruşlarının devam edeceğini belirtti. TSK'nın yoğun faaliyet akışı içinde, ülkenin hak ve menfaatlerini korumak için azim ve kararlılıkla çalıştığını ifade eden Güler, tüm silah ve mesai arkadaşlarına başarılar diledi.

Bakan Güler'in açıklamaları, Türkiye'nin güvenlik ve kamu düzeni konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle Suriyeli sığınmacılar konusundaki gerilimlerin dikkatle izlendiği ve bu konuda alınacak tedbirlerin altı çizildi.

Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans