Okullarda Gıda Güvenliği Eğitimi Sürüyor
Niğde'de 485 öğrencinin katılımıyla düzenlenen eğitimde, gıda güvenliği, israfı önleme, hijyen ve sağlıklı beslenme konuları ele alındı.

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 'Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı' projesi kapsamında okullarda eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Bor ilçesindeki Fahri Kirt Ortaokulu’nda, 485 öğrencinin katılımıyla kapsamlı bir eğitim semineri düzenlendi.
Seminerde, gıda kontrol görevlileri Kimya Mühendisi Zeliha Ulaş Aydın ve Ziraat Mühendisi Ülkü Erdem tarafından; gıda güvenliği, israfın önlenmesi, hijyen, gıda zehirlenmelerinin sebepleri ve önleme yolları gibi hayati konular ele alındı. Ayrıca, doğru saklama koşulları, dengeli beslenme, alışverişte dikkat edilmesi gerekenler, kantin hijyeni, kişisel temizlik ve Alo 174 Gıda Hattı’nın kullanımı hakkında bilgilendirme yapıldı.
Eğitim, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın stratejik planları doğrultusunda, üretimden tüketime kadar her aşamada doğal kaynakların korunması ve insan sağlığının gözetilmesi hedefiyle yürütülüyor. Öğrencilerin gıda bilinci kazanmasına katkıda bulunan etkinliklerin, diğer okullarda da devam edeceği bildirildi.
Muhabir : İHANiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)