Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Afet Eğitim ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığıyla öğrencilere yönelik “Afet Farkındalık Eğitimi ve Destek AFAD Gönüllüsü Programı” düzenlendi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Afet Eğitim ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığıyla öğrencilere yönelik “Afet Farkındalık Eğitimi ve Destek AFAD Gönüllüsü Programı” düzenlendi.
Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Aydın, Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Korkanç, Niğde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi akademik ve idari personelinin yanı sıra öğrenciler katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, akabinde açılış konuşmaları ve AFAD personeli Oğuzhan Zeyrek ile Hacı Ali Yıldız’ın konuyla ilgili yaptıkları sunumlarla devam etti.
“DOĞAL AFETLER KONUSUNDA KRİZ YÖNETİMİNDEN RİSK YÖNETİMİNE GEÇİŞ EĞİLİMİNDEYİZ”
Programda konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersin Aydın, konuşmasında “Özellikle Marmara depreminden sonra ülkemiz afet konusunda kriz yönetiminden risk yönetimine geçiş sağladı. Bu da afetlerin olduktan sonra değil de daha olmadan bilinçlenmeyi ve kayıpların böylece mümkün olduğu kadar en aza indirilmesini sağladı.” ifadelerini kullandı.
Afet farkındalık eğitiminin önemine de vurgu yapan Aydın, bu vesileyle eğitimin öğrenciler ve tüm katılımcılar tarafından dikkatli bir biçimde dinlenmesi gerektiğini belirtti.
“DOĞAL AFETLERİN YIKICI ETKİSİNİ EN AZA İNDİRMEK EĞİTİM İLE MÜMKÜN”
Programda konuşma yapan Prof. Dr. Mustafa Korkanç; “Bilindiği üzere deprem, sel, yangınlar, heyelan ve çığ gibi doğa kaynaklı afetler ile insan ve teknoloji kaynaklı afetler, tüm dünyada ve ülkemizde artık sıklıkla görülmektedir. Bu afetler sonucunda, can ve mal kaybı yanında birçok olumsuzluklar da yaşanmaktadır. Bu olumsuzlukları en aza indirebilmek ancak iyi bir afet yönetimi yaklaşımıyla mümkündür. Bunun en önemli ayaklarından biri de toplumun bütün bireylerinin afetler konusunda bilinçlendirilerek afetlere hazır bir Türkiye için hepimize büyük işler düşmektedir.” dedi
Konuşmasının devamında “Bu nedenle Merkezimiz ve Üniversitemiz olarak Afet Farkındalık Eğitimlerini önemsediğimizi ve toplumsal yaşam kalitesinin yükselmesi için afet bilinci kültürü oluşturmaya yönelik çabaları öncelediğimizi belirtmek isterim.” şeklinde konuşan Korkanç sözlerine “Üniversite yönetimimiz ile İl AFAD Müdürlüğüne de destekleri için sonsuz çok teşekkür ederim.” diyerek son verdi.
Program konuşmacılara belge takdimi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİNNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)