NÜSEM’den Gastronomi eğitimleri
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM) bünyesinde açılacak gastronomi eğitimleriyle yemek tutkunlarını farklı mutfaklarla tanıştırmayı amaçlıyor.
NÜSEM, 1-2 Şubat tarihleri arasında düzenleyeceği üç farklı gastronomi eğitimiyle katılımcılara Uzak Doğu mutfağından da lezzetleri öğretmeyi planlıyor.
Eğitmen Şef Öğr. Gör. Mevlüt Ölmez, düzenlenecek eğitimlerin detaylarını paylaşarak, programa katılmak isteyen herkesi davet etti. Uzak Doğu mutfağı eğitiminde Kore, Japon ve Çin mutfaklarından sushi, ramen, teppanyaki ve satay gibi tatların yanı sıra, mezeler, sağlıklı kaseler, sıcak-soğuk başlangıçlar, salatalar ve zeytinyağlıların da yer alacağı vurguladı.
“Mutfağa Meraklı Herkesi Bekliyoruz”
Mevlüt Ölmez, aşçılık ve pastacılık eğitimlerine yoğun ilgiyi vurgulayarak şunları söyledi:
“Merkezimizde profesyonel aşçılık ve pastacılık kursları ile kısa süreli workshoplar düzenliyoruz. Yakın zamanda Uzak Doğu mutfağına yönelik bir eğitimimiz olacak. Sağlıklı kaseler, mezeler ve soğuk başlangıçları öğreteceğimiz başka programlarımız da mevcut. Katılımcılar burada hem teknik bilgi ediniyor hem de pratik yaparak mesleki beceriler kazanıyor.”
Ölmez, kurslara 13 yaş ve üzeri herkesin katılabileceğini belirtirken kısa süreli eğitimlerde katılım belgesi, uzun süreli eğitimlerde ise sertifika verildiğini vurguladı. Yemek tutkunlarına çağrıda bulunan Ölmez, mutfağa ilgi duyan herkesin bu tarz eğitimleri takip etmesi gerektiğini kaydetti.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)