Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, yerli güneş hücresi üretimi ve inovatif enerji teknolojileri çalışmalarıyla Türkiye’nin yenilenebilir enerji hedeflerine katkı sağlıyor.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, güneş enerjisi alanında yaptığı yerli üretim çalışmalarıyla Türkiye'nin yenilenebilir enerji hedeflerine öncülük ediyor. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yeni düzenlemesiyle, yerli güneş hücreleri kullanılmayan panellerin devlet teşviki kapsamından çıkarılması, üniversitenin bu alandaki çalışmalarını daha da kıymetli hale getirdi.
Üniversite bünyesindeki Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinde fotovoltaik ve silisyum teknolojilerine odaklanarak gerçekleştirilen yenilikçi çalışmalar, yerli güneş hücresi üretiminde önemli başarılar ortaya koyuyor. Üniversite, ticari ölçekte kristal silisyum heteroeklem güneş hücreleri üretimi yapabilen ve 6N saflıkta silisyum külçe üretebilen tek yükseköğretim kurumu olarak dikkat çekiyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, “M2 boyutundaki hücrelerde yüzde 22.5 verimlilik sağlayan araştırmalarımızla, sanayi iş birlikleri üzerinden yeni nesil enerji teknolojilerini geliştirmeye devam ediyoruz. Kamu ve özel sektörle birlikte yürüttüğümüz projelerle kumdan panele tüm üretim sürecini kendi bünyemizde gerçekleştirebilen bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yeni teşvik kararıyla yerli üretimin daha da önemli hale geldiğini belirten Rektör Uslu, üniversitenin hedeflerinin düşük maliyetli ve yüksek verimli fotovoltaik hücreler geliştirmek, yenilikçi güneş panelleri tasarlamak ve güneş enerjisi depolama çözümleri üretmek olduğunu vurguladı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bu çalışmalarla Türkiye'nin enerji geleceğine katkı sağlayarak sürdürülebilir bir gelecek için kararlı adımlar atıyor.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)