• DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39
  • DOLAR
    32,5333
    %0,11
  • EURO
    34,9187
    %-0,06
  • G. Altın
    2.436,28
    %0,04
  • Ç. Altın
    3.954,23
    %0,00
  • BIST
    10.355
    0
  • BITCOIN
    61,260.77
    -0.38
  • ETHEREUM
    3,376.88
    -0.39

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

NİĞDE’NİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK ELMA FUARINA


500 bin kişinin katılması bekleniyor

NİĞDE’NİN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK ELMA FUARINA

500 bin kişinin katılması bekleniyor Atlas Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasagun, 2-5 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Elma Fuarına, yurt içi ve yurt dışından 500 firmanın katılacağını ve 300 bin ile 500 bin kişi arasında ziyaretçi beklediklerini açıkladı. 
İtalya ve Çin’in ardından Niğde’de yapılacak Elma Fuarının dünyadaki 3. elma fuarı olacağına değinen Fevzi Atasagun, elma üretiminin fazlalığından dolayı, fuarın Niğde’de yapılmasına karar verdiklerini belirtti. 
Niğde’nin tanıtımına büyük katkı sağlaması beklenen fuarın, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin kendilerine tahsis ettiği 50 dönüm arazi üzerine kurulacağını kaydeden Atasagun, çiftçilere de elma konusunda konferanslar verileceğini vurguladı. 
TÜRKİYE’DE İLK, DÜNYADA ÜÇÜNCÜ OLACAK
Fevzi Atasagun, dünyada elma fuarının sadece İtalya ve Çin’de yapıldığını, bu fuarının üçüncüsünün de bu yıl Türkiye’de elma üretiminde söz sahibi olan Niğde’de yapılacağını duyurdu. 
Atasagun, “Türkiye'de yapılacak olan ilk elma fuarı olacak. Elma fuarı dünyada iki ülkede yapılıyor, İtalya ve Çin. Üçüncü olarak da Türkiye'de yapılıyor. Bu yıl İtalya ve Çin'de elma fuarı yapılmayacak. Türkiye’de Niğde’de yapacağız. Niğde'de elma bahçesi sayısının çok fazla olmasından, üretimin çok fazla olmasından dolayı fuarın en uygun olan yeri de Niğde'dir. Özellikle Niğde seçildi.” ifadelerini kullandı. 
EKİPMANLAR SERGİLENECEK
Fuarda, elma üretiminde kullanılan ekipman, gübre ve ilaçların sergileneceğini ifade eden Atasagun, fuar kapsamında elma yetiştiricilerinin de konferanslarla bilinçlendirileceğini aktardı. 
Atasagun, “Fuarda elma üretiminde kullanılan, gübre, sulama sistemleri, elma toplama makineleri, hasat makineleri, ilaçlar, soğuk hava deposu, paketleme, pazarlama gibi bütün ekipmanlar bu fuarda sergilenecek. Aynı zamanda elma konusunda uzman kişiler fuara gelerek konferans verecek. Bu şekilde de çiftçilerimizi, elma yetiştiricilerini bilinçlendirmeye çalışacağız.” dedi. 
DÜNYA GENELİNDEN ZİYARETÇİ GELECEK
Atlas Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasagun, Niğde’de yapılacak olan elma fuarına dünya genelinden ziyaretçi geleceğini söyledi.
Fevzi Atasagun, “Türkiye'de ve dünyada ne kadar elma üreticisi varsa hepsi Niğde'ye gelecek. Elma üzerine makine ve ekipman yapan üretim yapan ne kadar firma varsa, ürünlerini Niğde'de sergileyecek. Bu aynı zamanda Niğde'nin tanıtımına çok büyük bir fayda sağlayacak. Fuar, Niğde'de inanılmaz bir şekilde sirkülasyon sağlayacak. Amacımızın bir tanesi de yurt dışından ithalatçıları çağırarak, buradaki elmaların daha fazla ülkeye pazarlamasını sağlamaktır. “ 
500 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR
Fevzi Atasagun, 50 dönüm arazi üzerine kurulacak elma fuarına 300 bin ile 500 bin kişi arasında bir ziyaretçi beklediklerini belirtti. 
Atasagun, “Fuarımız, 2-5 Kasım 2023 tarihleri arasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. Üniversitemiz bize fuar alanı olarak 50 dönüm bir arazi verdi. Biz o arazi üzerine fuarımızı yapacağız. Fuar alanının karşısında da konferans salonlarımız var. Orada da konferanslar verilecek. Bu fuara yurt içi ve yurt dışından toplam 500’e yakın firma bekliyoruz. Elma Fuarına, 300 bin ile 500 bin kişi arasında bir ziyaretçi bekliyoruz. Yurt dışından da ziyaretçilerimiz olacak.”
Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Atasagun son olarak, “Bu fuarın oluşmasında destek veren ve Türkiye’ye bu elma fuarını kazandıran başta valimiz olmak üzere, belediye başkanımıza, ticaret odası başkanımıza, ticaret borsası başkanımıza, ziraat odası başkanlarımıza, elma üreticileri birliğine, KOSGEB’e NİTAK’a çok teşekkür ediyoruz.” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı. (GÜLCAN SONGUR)


 

Muhabir :
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans