Niğde’nin Kadın Kooperatifleri El Emeği Ürünleriyle Festivale Damga Vurdu
Niğde’de bu yıl 11 Ekim’de başlayan 4. Gastronomi Festivali, kadın kooperatiflerinin el emeği ürünlerini tanıtma fırsatı sundu. Yöresel ürünlerin yanı sıra paneller, yarışmalar ve konserlerle festival, 19 Ekim’e kadar devam edecek.
Niğde 4. Gastronomi Festivali, 11 Ekim’de düzenlenen törenle kapılarını açtı. Festivalde stant açan kadın kooperatifleri, ürettikleri el emeği ürünleri sergileyerek tanıtım ve satış yapma imkanı buldu. Dene Kadın Kooperatifi, Bor Kadın Kooperatifi, Niğde Bağları Kadın Kooperatifi, Çamardı Ben Varım Kadın Kooperatifi, Ulukışla Toro Kadın Kooperatifi, Karagöl Kadın Kooperatifi, Kemerhisar Tyana Kadın Kooperatifi ve Hüdavent Hatun Kadın Kooperatifi başta olmak üzere birçok kooperatif festivalde yer aldı.
Dene Kadın Kooperatifi Başkanı Güler Öztürk Yeşilburç, festivalin kooperatifler ve Niğde’nin tanıtımı açısından büyük bir fırsat olduğunu belirterek, “Mübadil olan köyümüze ait ekşi mayalı ekmeğimizi, reçellerimizi ve böreklerimizi satışa sunduk. Bu tür festivaller bizim için çok önemli” dedi.
Bor Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hatun Keçeci ise, festivalin yöresel ürünlerin katma değer kazanmasına katkı sağladığını ifade etti. “Böyle festivallerin daha fazla olmasını istiyoruz. Yöresel ürünlerimiz bu sayede daha fazla kişiye ulaşabiliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.
Festivali ziyaret eden Fatih Kızılkaya, şehirde yetişen yerel ürünlerin ve coğrafi işaret almış ürünlerin tanıtılmasının önemine dikkat çekti. Kızılkaya, “Şehirde yaşayıp da hala daha kendi ürünlerimizi bilmeyenler var, bu festival bunun için güzel bir fırsat oldu” diye konuştu.
19 Ekim’e kadar devam edecek festivalde paneller, söyleşiler, atölyeler, yemek yarışmaları ve ünlü sanatçıların konserleri ile birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Festival, hem yöresel lezzetlerin hem de Niğde’nin tanıtımına katkı sağlamaya devam ediyor.
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)