Niğde’de “Gastronomi Festivali” kapsamında yemek yapma yarışması düzenlendi.
,Niğde’de “Gastronomi Festivali” kapsamında yemek yapma yarışması düzenlendi.
Festival kapsamında düzenlenen yemek yapma yarışması üç kategoride gerçekleştirildi. Lise, üniversite ve bireysel ev hanımları kâgirlerinde gerçekleştirilen yemek yapma yarışmasında yarışmacılar kıyasıya mücadele etti.
Yarışmacılar, Selçuklu, Osmanlı ve modern Türk mutfağına yönelik yemekleri yaparak birinci olmak için ter döktü.
Jüri üyeleri yemekleri sunum, lezzet ve görüntü açısından değerlendirdi.
Yemek yapma yarışmasında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
Yemek yapma yarışması hakkında bilgi veren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Üyesi Şef Mevlüt Ölmez, Türk mutfağının temsili heyetini artırmak, bilinirliğini artırmak için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu söyledi.
Günümüzde toplumun yeme alışkanlığının iyiye gitmediğini aktaran Ölmez, şunları kaydetti:
“Yeni nesiller daha çok fast food tüketimine yöneliyor. Bu tür beslenme onlara daha keyifli geliyor. Dolayısıyla ev yani tencere yemeklerimiz biraz unutulmaya başladı. Bununla birlikte insanlar obez olmaya doğru gidiyor.” Şeklinde konuştu.
Muhabir : HAMZA TAVNiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)