yandex
Niğde’de Köy Çöreği Geleneği: Doğal Lezzetin Peşinde
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde’de Köy Çöreği Geleneği: Doğal Lezzetin Peşinde


Gizem Nur ALPTEKİN
25-11-2024 14:30:51
25-11-2024 14:50:27

Niğde’nin köylerinde kadınlar, geleneksel yöntemlerle köy çöreği yapmaya devam ediyor. Doğal malzemelerle hazırlanan bu ekmekler, hem lezzetiyle hem de dayanıklılığıyla dikkat çekiyor.

Niğde’de Köy Çöreği Geleneği: Doğal Lezzetin Peşinde
Görsel Kaynağı :
Gizem Nur ALPTEKİN

Niğde’nin Kiledere, Alay, Boğlama ve çevre köylerinde yüzyıllardır süregelen köy çöreği geleneği, bölgenin kültürel zenginliklerinden biri olmaya devam ediyor. Annelerinden ve ninelerinden öğrendikleri tarifleri yaşatan köy kadınları, taş fırınlarda pişirdikleri bu ekmekleri hem kendi sofralarında tüketiyor hem de misafirlerine ikram ediyor.

Doğal Malzemeler, Büyük Emek

Köy çöreği yapımında kullanılan tüm malzemeler, tamamen doğal yöntemlerle temin ediliyor. Ekşi maya, tam buğday unu, süt ve patatesle hazırlanan hamur, akşamdan mayalanıyor ve sabaha kadar dinlendiriliyor. Kadınlar, sabahın ilk ışıklarıyla şekillendirdikleri hamuru bir süre daha beklettikten sonra taş fırınlarda pişiriyor.

23947754e70b6-850f-4848-aae3-ca92c68c3b36.jpg

Lezzeti ve Dayanıklılığıyla Ön Planda

Taş fırında pişirilen köy çörekleri, kendine has kokusu ve tadıyla büyük beğeni topluyor. İçerisine eklenen süt ve patates, ekmeğin lezzetini artırırken aynı zamanda bir hafta boyunca bayatlamamasını sağlıyor. Özellikle yerel halk, bu dayanıklılığı sayesinde köy çöreğini günlük sofralarının vazgeçilmezi olarak görüyor.

Yerel Ürünlere Artan İlgi

Niğde’deki köy çöreği, yalnızca yerel halkın değil, bölgeyi ziyaret edenlerin de ilgisini çekiyor. Taş fırında pişen bu ekmekler, şehrin doğal ve kültürel mirasını yansıtırken, geleneksel üretim yöntemlerinin sürdürülebilirliği için de önemli bir örnek oluşturuyor.

42447074f227d-9c0a-4bfa-81ba-cc644afd96db.jpg
42447074f227d-9c0a-4bfa-81ba-cc644afd96db.jpg image widget. Press Enter to type after or press Shift + Enter to type before the widget
Muhabir : Gizem Nur ALPTEKİN
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans