Niğde Turizm ve Gastronomi Profesyonelleri Derneği Başkanı Bahar Şahiner Öke, kelle söğüşün bir Niğde yemeği olduğunu, bu konuda da patent ve tanıtımların devam ettiğini söyledi.
Niğde Turizm ve Gastronomi Profesyonelleri Derneği Başkanı Bahar Şahiner Öke, kelle söğüşün bir Niğde yemeği olduğunu, bu konuda da patent ve tanıtımların devam ettiğini söyledi.
Başkan Öke, kelle söğüş yemeğinin Niğde’nin olduğunu öğrendiklerinde büyük şaşkınlık yaşadıklarını ifade etti.
Öke, "Kelle söğüşün yaptığımız araştırmalar sonucunda bir Niğde yemeği olduğunu öğrendiğimizde biz de çok şaşırdık. Çıkış noktası Niğde’nin Kiçağaç köyü. Mübadele öncesi Rumlardan Niğde’ye yerleşen çok eski bir kültür olduğunu ortaya çıkardık. Patent çalışmalarına ve Türkiye genelinde tanıtımlarına devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Muhabir : İHANiğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber
Yorumlar (0)