yandex
Niğde Arkeolojisi ve Kültürel Mirası Çalıştayı düzenlendi
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32
  • DOLAR
    34,4556
    %-0,03
  • EURO
    36,5391
    %-0,05
  • G. Altın
    2.926,08
    %0,22
  • Ç. Altın
    4.967,14
    %0,00
  • BIST
    9.431
    0
  • BITCOIN
    91,905.77
    -0.13
  • ETHEREUM
    3,091.66
    -0.32

Warning: Undefined array key "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE" in /home/anadlhaber/domains/nigdeanadoluhaber.com.tr/public_html/haber_detay.php on line 6

Niğde Arkeolojisi ve Kültürel Mirası Çalıştayı düzenlendi


Niğde İl Kültür Müdürlüğünce Niğde Arkeolojisi ve Kültürel Mirası Çalıştayı gerçekleştirildi.

Niğde İl Kültür Müdürlüğünce Niğde Arkeolojisi ve Kültürel Mirası Çalıştayı gerçekleştirildi.
Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştayın açılışında, Anadolu medeniyetlerinin ne kadar zengin olduğunu, özellikle son yıllarda Göbeklitepe'den sonra geçmişi 10 bin yıla kadar uzanan medeniyetlerin görüldüğünü söyledi.
Müzelerde bu medeniyetlerin buluntularının sergilendiğini belirten Türkdamar, şunları kaydetti:"Çalıştaydan Sırçalıtepe'den bir Göbeklitepe, Tyana'dan da bir antik kent çıkabilir mi diye düşünüyorum. Tabii ki Anadolu medeniyetlerinin her biri binlerce alışkanlık bırakmış, buluntulardan da bunu görüyoruz. Bu çalıştay ilimizde ilk defa yapıyor, ilimiz de Anadolu'nun ortasında bir şehir olduğundan bir açık hava müzesi. 7 kazının aynı anda yapılması muhteşem."
AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt da bu tür çalıştayların bu coğrafyanın tarihi ve kültürel açıdan ne kadar kıymetli olduğunu gösterecek bilimsel çıktıların paylaşılması açısından önemli olduğunu vurguladı.
Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise aynı anda devam eden 7 kazı çalışmasının yapılmasın kentin öneminin göstergesi olduğunu dile getirdi.
Belediye olarak kazı ekiplerine her zaman destek verdiklerine işaret eden Özdemir, "Sizlerin de herhangi bir ihtiyacı olduğunda elimizden geldiği kadar yanınızdayız. Niğde Belediyesi olarak sizler şehrimize büyük emek, büyük katkı veriyorsunuz. O yüzden elimizden geldiği kadar sizleri memnun etmeye çalışacağız" dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Tecimer de birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentte yaklaşık 10 bin yıllık kesintisiz yaşamın sürdüğünü bildirdi.
Çiftlik Tepecik Höyük Kazı Başkanı Doç. Dr. Erhan Bıçakçı da Niğde'deki kazı çalışmalarının başlangıcı ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
BUGÜN DE DEVAM EDECEK
Arkeolojisi ve Kültürel Mirası Çalıştayı bugün de devam edecek. 
Araştırma Görevlisi Yasin Gökhan Çakan tarafından Tepecik-Çiftlik Höyük'te Arkeolojik Araştırmalar, Antropolog Yaren Enmez, Doç. Dr. Ali Metin Büyükkarakaya tarafından Tepecik-Çiftlik Neolitik Dönem İnsanlarında Ölümle İlgili Ritüeller, Doç. Dr. Ali Metin Büyükkarakaya Tepecik-Çiftlikte Biyoarkeolojik İncelemeler anlatılacak. 
Doç. Dr. Kameray Özdemir, Dr. Benjamin Irvıne, Dr. Turhan Doğan, Dr. Furkan KULAK, tarafından Tepecik Çiftlikte İzotop Çalışmaların Sonuçları paylaşılacak.
Doç. Dr. Abdullah Hacar Niğde Dağlık Alanında Kalkolitik Dönem Yerleşim Düzeni ve Bekçitepe Kazısı 2022 Yılı Sonuçları, Doç. Dr. Semra Balcı Doç. Dr. G. Çiler Algül Dr. Sidar Gündüzalp Niğde’nin İlk Yerleşik Topluluğu: Sırçalıtepe konularını ele alacak. 
Doç. Dr. Nurcan Kayacan Dr. Öğretim Üyesi Volkan Güngördü, Göllüdağ Obsidiyen Araştırmaları Projesi, Doç. Dr. Claire Barat Porsuk-Zeyve Höyük 2022 Yılı Kazı Çalışmaları, Dr. Öğr. Üyesi Emine Köker Gökçe Porsuk-Zeyve Höyük Hellenistik Dönem Seramiklerinden bahsedecek. 
Arkeolog/Müze Müdürü Yakup Ünlüler Niğde Müzesinde Bulunan Tümülüs Buluntular, Arkeolog Murat Tektaş Yaylayolu Kaya Oyma Yerleşimi, Doç. Dr. Huriye Altunel Kavlaktepe Kaya Oyma Yerleşimi, Arkeolog İlhami Berkuk Demir Niğde Müzesinde Bulunan Tyana Kökenli Kandil Örnekleri, Prof. Dr. Osman Doğanay Tyana’da Yapılan Kazılar ve Araştırmalar, Arkeolog Kısmet Bacak, Prof. Dr. Osman Doğanay, Tyana’nın Klasik Dönem Öncesi Kültür Varlıklarına İlişkin Yeni Bulgular, Arkeolog Tahir GÜRKAN Tyana Antik Kenti Roma Hamamı Üzerine Bir Değerlendirme, Arkeolog Sinem DELİKAN Tyana Kazıları Cam Buluntuları ele alınacak. 
Çalıştay, bugün saat 18.00’de sona erecek. (AA)

Muhabir :
Niğde haber / Niğde Son Dakika Haber / Niğde Anadolu Haber

Yorumlar (0)




Copyright © 2023 Tüm Hakları Saklıdır Dada Medya
Web Tasarım - Sosyal Medya Yönetimi - Reklam Ajansı - Video Çekim - Grafik Tasarım - Niğde Ajans